08:50 18.01.2021

"Зоря-Машпроект" із ЗКМК має намір брати участь у нарощуванні потужності Уральської ГТЕС в Казахстані

2 хв читати
"Зоря-Машпроект" із ЗКМК має намір брати участь у нарощуванні потужності Уральської ГТЕС в Казахстані

Принципові домовленості про співпрацю ДП "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) і "Західно-Казахстанської машинобудівної компанії" (ЗКМК) у проекті збільшення потужності Уральської газотурбінної електростанції (Західно-Казахстанська область) з 48 МВт до 78 МВт були досягнуті під час візиту гендиректора ЗКМК Азамата Батурина до Миколаєва 14-15 січня.

"Зоря-Машпроект" розробить і надасть пропозиції щодо варіантів комплектації нових енергоблоків із використанням продукції підприємства", - повідомляється в суботу в прес-релізі держпідприємства, підготовленому за підсумками минулого візиту, в якому брав участь також гендиректор ТОВ "Інвестиційна компанія "Гідромаш-Оріон" Даурен Сисенов.

Уральська ГТЕС - газотурбінна електростанція когенераційного типу, що складається з трьох енергоблоків, виведена на проектну потужність в 48 МВт у 2013 році. Енергоблоки ГТЕС оснащені газотурбінними двигунами виробництва російського АТ "Казанське МПО".

Під час переговорів сторони також обговорили аспекти нових взаємних напрямів розвитку бізнесу, зокрема, створення на території Казахстану спільного мультивендерного сервісного центру, а також участі "Зорі-Машпроект" у проектах капітального ремонту, модернізації та заміни існуючого парку газоперекачувальних агрегатів і газотурбінних енергоблоків, зазначено в прес-релізі.

Згідно з ним, ЗКМК є провідним у Казахстані розробником і виробником високотехнологічного обладнання для видобутку і транспортування нафти і газу, енергетичного обладнання, металоконструкцій та іншої машинобудівної продукції.

"Зоря-Машпроект" засноване в 1954 році. Є розробником і виробником газотурбінного устаткування. Компанія - монополіст на ринку СНД у сфері розробки і виробництва газових турбін для кораблів військового флоту. Майже вся продукція підприємства поставлялася на експорт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА