15:49 19.01.2021

АМКУ відкрив справу проти шести газзбутів за завищення ціни на газ для населення

1 хв читати
АМКУ відкрив справу проти шести газзбутів за завищення ціни на газ для населення

Північне територіальне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) відкрило справи проти шести газопостачальних компаній через встановлення ними завищених цін на газ для населення.

Згідно з повідомленням на сайті комітету, дії "Київоблгаз збут", "Житомиргаз збут", ТОВ "Чернігівгаз збут", "Черкасигаз збут", "Уманьгаз збут" та "КиївГазЕнерджі" могли призвести до ущемлення інтересів споживачів.

В АМКУ зазначили, що, незважаючи на відкриття з 1 серпня 2020 року ринку газу для населення та отримання права вибору щодо зміни постачальника, побутові споживачі здебільшого і далі користуються послугами регіональних газзбутів.

За даними комітету, цінові пропозиції шести вищезгаданих компаній із листопада 2020 року до січня 2021-го у середньому перевищували ціни їхніх конкурентів на ринку на 40%.

"Тобто з урахуванням цін, які формувалися на ринку, вищезгадані товариства здійснювали постачання природного газу для населення за економічно необґрунтованими (завищеними) цінами", - йдеться в повідомленні.

АМКУ виявив такі факти і в інших регіонах України, територіальні відділення комітету уже завершують відповідні дослідження щодо них.

"У разі наявності інформації про можливі порушення з боку газопостачальних компаній, зокрема створення перешкод при зміні постачальника, просимо звертатися до міжобласних відділень АМКУ", - резюмується в повідомленні.

https://amcu.gov.ua/news/amku-rozpochav-spravu-proti-shesti-postachalnikiv-gazu

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА