20:19 28.01.2021

Олігархи тиснуть на суд і блокують контракти компанії

3 хв читати
Олігархи тиснуть на суд і блокують контракти компанії

ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.), повідомляє про спроби олігархів чинити тиск на Дзержинський райсуд Кривого Рогу напередодні засідання, яке має відбутися 29 січня.

Згідно з прес-релізом ОГХК у четвер, черговою спробою тиску стало поширення в ЗМІ сфальсифікованої інформації про нібито підроблення офіційних документів компанією. Ці повідомлення не відповідають дійсності, завдають шкоди репутації держпідприємства та є спробою тиску на суд.

При цьому зазначено, що всі контракти між "ОГХК" і компанією IMMCO TRADE PTE LTD, як і з усіма іншими контрагентами, були укладені абсолютно законно, з дотриманням усіх необхідних процедур. Митне оформлення товару здійснено в повній відповідності до вимог закону. Жодні офіційні подання про фальсифікацію контрактів ОГХК з боку Генеральної прокуратури не надходили.

"Представники фінансово-промислових груп, які втратили контроль над ОГХК, укотре намагаються зірвати приватизацію та повернути собі доступ до державних коштів. Спочатку вони намагалися діяти через корумпованих правоохоронців, тепер роблять спроби тиску на суд, поширюючи відверто неправдиві домисли", - повідомив в. о. голови правління ОГХК Артур Сомов, слова якого наводить прес-служба.

Як повідомлялося, 13 січня ОГХК заявила про чергову спробу зриву приватизації в результаті обшуків, що відбувалися на території ВГМК, у центральному офісі в Києві та в приміщеннях деяких співробітників компанії. Тоді ж зазначалося, що "це вже не перша спроба зірвати приватизацію АТ "ОГХК": у серпні 2020-го зловмисники висипали з 10 вагонів-хоперів компанії концентрат ільменіту, який відвантажувався за контрактом з американським холдингом Chemours, а до цього здійснили підпал автомобіля менеджера компанії".

"Представники прокуратури та СБУ здійснили низку безпрецедентних процесуальних порушень під час слідчих дій. Кримінальне провадження, що стало приводом для організації одночасних обшуків у головному офісі компанії та на Вільногірській філії, датоване серпнем 2020 року, яке на два місяці випереджає підписання нібито невигідного контракту зі східно-азіатською трейдинговою фірмою IMMCO TRADE PTE. LTD.", - констатувалося раніше в прес-релізі ОГХК.

Нинішнє керівництво ОГХК пов'язує спробу зриву приватизації з попереднім менеджментом. Зазначено, що після приходу в 2020 році нового керівництва компанія отримала рекордний прибуток у розмірі 600 млн грн порівняно з 100 млн грн у 2019 році.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (Житомирська обл.). 8 грудня 2016 року ДП було перетворено на ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ на ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - до літа цього року у зв'язку з коронакризою та карантином. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА