11:04 29.01.2021

GM планує перейти до повністю електричної лінійки автомобілів до 2035 року

2 хв читати
GM планує перейти до повністю електричної лінійки автомобілів до 2035 року

Американський автовиробник General Motors Co. (SPB: GM) (GM) поставив за мету повністю відмовитися від продажу автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами до 2035 року.

Крім того, компанія оголосила про намір домогтися вуглецевої нейтральності всіх своїх операцій до 2040 року - на десять років раніше, ніж планує конкуруюча Ford Motor Co. (SPB: F)

GM є однією з перших великих автомобільних компаній, що встановила часові рамки переходу до повністю електричної лінійки автомобілів, пише The Wall Street Journal.

Цілі, озвучені грорвою GM Мері Баррою, означають, що компанії доведеться серйозно змінити нинішню модель бізнесу. Нині на автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами припадає близько 98% обсягів продажу GM. Великі пікапи і позашляховики, які приносять компанії основний прибуток, входять до числа найменш енергоефективних автомобілів.

Раніше Барра заявляла, що GM інвестує $27 млрд у виробництво 30 моделей електромобілів до 2025 року.

Влада низки країн - від Японії до Великої Британії - обіцяє заборонити продаж автомобілів із бензиновими та дизельними двигунами до 2035 року. Таку заборону планує запровадити і штат Каліфорнія - один із найбільших автомобільних ринків у США.

"GM приєднується до держав і компаній усього світу, які працюють над тим, щоб створити безпечніше та більш "зелене" середовище", - заявила Барра в четвер.

Для досягнення поставлених цілей автовиробнику доведеться змінити всі моделі машин, перевівши їх на електричні або, можливо, водневі двигуни. Компанія розраховує на розроблену нею технологію Ultium, яка, як очікується, дасть змогу скоротити витрати енергії в електромобілях на 60%. Це має зробити електричні автомобілі доступнішими для покупців.

"Ми сфокусуємося на тому, щоб пропонувати покупцям автомобілі з нульовим рівнем викидів у різних цінових категоріях. Нам потрібно мати продукцію, яка приваблюватиме всіх наших клієнтів, продукцію, яку вони хочуть і яку можуть собі дозволити", - заявив Дейн Паркер, який відповідає в GM за сталий розвиток.

Представники GM також заявили в четвер, що планують перевести всі підприємства і нерухомість, що належить компанії, на енергозабезпечення за рахунок відновлюваних джерел до 2035 року. Раніше компанія ставила це за мету на 2040 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА