16:46 29.01.2021

Зеленський просить Шмигаля зайнятися модернізацією електромереж в Україні

2 хв читати
Зеленський просить Шмигаля зайнятися модернізацією електромереж в Україні

Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням зайнятися модернізацією старих електромереж після того, як майже 900 населених пунктів були знеструмлені в Україні після ушкодження електромереж у зв'язку з негодою, повідомляється на сайті глави держави.

"Я також прошу прем'єр-міністра провести окрему роботу щодо модернізації старих електромереж та отримання відповідної техніки, потрібної для їхнього обслуговування. Погода завжди може дарувати сюрпризи, але ми повинні бути готовими", - сказав Зеленський на нараді щодо ліквідації надзвичайної ситуації в окремих областях країни, яка виникла у зв'язку з погіршенням погодних умов і снігопадом.

Під час зустрічі президенту доповіли про роботи, які здійснюються для забезпечення проїзду автомагістралями. Також на нараді обговорили питання з ушкодженням електромереж у зв'язку з негодою. Наразі понад 350 населених пунктів залишаються без електропостачання, але тривають активні роботи, щоб до кінця доби ці проблеми було усунено, йдеться в повідомленні.

Нарада відбулася за участю міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова, в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка, представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Укравтодору.

Як повідомлялося, внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ і пориви вітру) станом на ранок п'ятниці залишалися знеструмленими 358 населених пунктів у семи областях України. Від початку негоди підрозділи ДСНС відбуксирували понад 900 автотранспортних засобів і надали допомогу більше ніж 1,8 тис. людей, розчистили 750 км дорожнього покриття від снігу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА