14:57 04.02.2021

Верховний Суд зняв арешт з акцій ПІБ, розблокував його кошти

1 хв читати
Верховний Суд зняв арешт з акцій ПІБ, розблокував його кошти

Верховний Суд 27 січня задовольнив касаційну скаргу ПАТ "Промінвестбанк", скасував рішення судів попередніх інстанцій, ухвалив зняти арешт з акцій фінустанови та розблокувати його кошти на рахунках у Національному банку України та інших банках, повідомило видання "Фінклуб" у четвер.

Згідно з Єдиним держреєстром судових рішень, відповідне рішення оскарженню не підлягає.

Верховний Суд також ухвалив стягнути з відповідача ТОВ "Крим Дивелопмент" 4,2 тис. грн судового збору за подання апеляційної та касаційної скарг.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 10 березня 2020 року задовольнив заяву ТОВ "Крим Дивелопмент" (неодноразово згадувалося в ЗМІ як юридична особа, пов'язана з бізнесменом Ігорем Коломойським, - ІФ) із забезпечення позову до ПІБ і ухвалив заарештувати акції та кошти банку на рахунках в НБУ та інших банках України, а також заборонити банку здійснювати ліквідацію або реорганізацію.

Північний апеляційний госпсуд 1 вересня 2020 року залишив це рішення без змін.

ПАТ "Промінвестбанк" створено у 1992 році. Російський ЗЕБ став власником Промінвестбанку в 2008 році, придбавши пакет його акцій розміром 99,7726%. Свої інвестиції в розвиток українського дочірнього банку ЗЕБ оцінював в $2,7 млрд.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2020 року за розміром загальних активів (28,855 млрд грн) Промінвестбанк посідав 15-те місце серед 74 банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА