11:28 05.02.2021

Держпродспоживслужба та виробники спростовують інформацію про виявлення COVID-19 в експортованій до Китаю молочній сироватці

2 хв читати
Держпродспоживслужба та виробники спростовують інформацію про виявлення COVID-19 в експортованій до Китаю молочній сироватці

 Держпродспоживслужба України спільно з асоціацією "Спілка молочних підприємств України" та компаніями - виробниками молочних продуктів спростовують інформацію про виявлення COVID-19 в експортованій до Китаю вітчизняній сухій молочній сироватці.

Згідно з їхнім повідомленням, подробиці, озвучені на прес-конференції щодо цієї інформації, буде оприлюднено в Києві в п'ятницю.

Як повідомляється в прес-анонсі, у ній візьмуть участь Владислава Магалецька - голова Держпродспоживслужби України; Вадим Чагаровський - голова об'єднання "Спілка молочних підприємств України"; Ірина Романчук - заступник директора Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України; Юрій Гордійчук - генеральний директор ТОВ "Укрпродукт груп".

Як зазначено в прес-анонсі з посиланням на січневе повідомлення інформагентства "Сіньхуа" (КНР), під час дослідження в міському центрі профілактики та контролю захворювань у муніципалітеті Тяньцзінь три зразки партії морозива, виробленого компанією Tianjin Daqiaodao Food Company, дали позитивний результат на COVID-19.

"Сіньхуа" 15 січня 2021 року повідомило, що отримані позитивні результати аналізів на коронавірус знайдено в імпортованій з України сухій сироватці для виробництва морозива, а 29 січня Генеральна митна адміністрація Китаю повідомила владі України про те, що під час розмитнення сухої сироватки перевірка на наявність вірусу не потрібна.

Як повідомляється в прес-анонсі, посадовці Міністерства комерції КНР у робочому порядку висловили занепокоєння щодо зазначених публікацій у китайських ЗМІ, що негативно впливають на розвиток українсько-китайських відносин. Вони відзначили відсутність у зазначеному відомстві та в уряді м. Тяньцзінь інформації про будь-які перевірки української сироватки та фіксацію COVID-19.

Згідно з наведеними словами представників Мінкомерції КНР, відомство спільно з Міністерством закордонних справ розслідують публікації та їхні джерела.

Офіційного підтвердження позитивних результатів обстеження сироватки немає. Українські виробники та експортери молочної продукції постали перед необхідністю доводити свою невинуватість і належну якість своєї продукції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА