11:32 05.02.2021

Народні депутати у березні зареєструють новий законопроект про бізнес-омбудсмена

2 хв читати
Народні депутати у березні зареєструють новий законопроект про бізнес-омбудсмена

Рада бізнес-омбудсмена (РБО) внесла поправки до законопроекту №3607 про бізнес-омбудсмена відповідно до зауважень профільних комітетів і окремих депутатів, очікує реєстрації нової версії проекту закону в парламенті у березні, повідомив голова РБО Марчін Свенчицький.

"Доопрацьований законопроект майже готовий. Сподіваюся, що через місяць народні депутати зареєструють доопрацьований законопроект (№3607-д) або новий. Але тут вже їхнє рішення", - сказав бізнес-омбудсмен в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Серед зауважень парламентаріїв до законопроекту №3607, який у середині 2020 року зареєстрували 39 народних депутатів, - вимога уточнити відповідальність чиновників за ненадання службової інформації РБО, а також уточнити, що РБО не має права поширювати конфіденційну інформацію про скаржників без їхньої згоди.

"Один із депутатів, наприклад, припускав: якщо у нас буде доступ до комерційної інформації, то ми шукатимемо інформацію про нашого скаржника у банках, страхових компаніях, конкурентів, партнерів. Потрібно уточнити в законі, що ми використовуємо лише ту комерційну інформацію скаржника, яку він нам добровільно передав, і не можемо її поширювати без його згоди", - зазначив Свенчицький.

Крім того, доопрацювання потребувала процедура призначення та обрання бізнес-омбудсмена, додав він.

"До речі, було від народних депутатів ще одне прохання: зазначити у доопрацьованому законопроекті, що фінансування донорів не має бути пов'язане з будь-якими їхніми інтересами", - додав бізнес-омбудсмен.


Повний текст інтерв'ю з Марчіном Свенчицьким буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА