17:56 15.02.2021

МХП ініціює спрощення корпоративної структури за рахунок злиття з трьома 100%-ми "дочками"

3 хв читати
МХП ініціює спрощення корпоративної структури за рахунок злиття з трьома 100%-ми "дочками"

Рада директорів агрохолдингу MHP SE скликає у березні позачергові збори акціонерів для отримання схвалення на злиття зі своїми 100% кіпрськими дочірніми компаніями - Raftan Holding Limited, Hemiak Investments Limited та Eledem Investments Limited.

"Група МХП вирішила реструктурувати, раціоналізувати та спростити свою корпоративну структуру, діяльність та операції на Кіпрі шляхом проведення внутрішньогрупової реорганізації, яка дасть змогу MHP SE (холдингова компанія групи - ІФ) скоротити витрати на юридичні послуги, аудит і корпоративне адміністрування Raftan, Hemiak і Eledem, що, у свою чергу, також піде на користь MHP SE та її акціонерам", - йдеться в біржовому повідомленні компанії в понеділок.

MHP зазначає, що на позачергових зборах 18 березня 2021 року буде розглянуто поправки до статуту компанії, що стосуються також складу ради директорів, призначення членів ради директорів, термінів їхніх повноважень і переобрання.

За даними агрохолдингу, усе майно компаній MHP Raftan, Hemiak та Eledem, що належать групі, буде передано в MHP SE, включно з їхніми боргами, обтяженнями та зобов'язаннями. Крім того, всі договірні зобов'язання дочірніх компаній залишаться чинними після завершення злиття MHP, і MHP SE належним чином виконуватиме їх.

Загальні активи Raftan оцінюються (тут і далі згідно з аудийованою звітністю за 2020 рік) в $154,18 млн, зобов'язання - $2,95 млн, Hemiak - відповідно $272,65 млн та $0,01 млн і Eledem - відповідно $405,67 млн та $403,17 млн.

За даними, розміщеними агрохолдингом на біржі, Raftan Holding Limited володіє 100% акцій ТОВ "Вінницька птахофабрика"; Старинською птахофабрикою (Київська обл.); MHP Food Trading LLC (ОАЕ) і MHP Trading FZE (ОАЕ); Scylla Capital Limited (Британські Віргінські Острови), MHP EU GmbH (Німеччина). Також компанія володіє 95,35% акцій ПрАТ "МХП" (Київська обл.); 95% ТОВ "НПФ Урожай"; 50,8% ТОВ "МХП Поділля-Колодно"; 99,99% MHP East Europe (Словаччина); 75% MHP Saudi Arabia Trading Company LLC (КСА).

Згідно з біржовим повідомленням, Raftan Holding Limited є міноритарієм у компаніях ПрАТ "Агрофорт" (Київська обл.) - 13,84%, ТОВ "Захід-Агро МХП" - 0,26% і ТОВ "MHP-LK UKRAINE GROUP LLC" - 47,93%.

Також агрохолдинг зазначив, що компанії Hemiak Investments Limited належить 100% словенського виробника курятини Perutnina Ptuj.

MHP наголосив, що злиття з Raftan, Hemiak та Eledem набуде чинності після ухвалення рішень кіпрського суду.

Як повідомлялося, виручка МХП за дев'ять місяців 2020 року знизилася на 6% - до $1,41 млрд. Агрохолдинг отримав $109 млн чистого збитку проти $276 млн чистого прибутку за дев'ять місяців 2019 року. Це пов'язано зі збитками від курсової різниці в $191 млн за січень-вересень 2020 року порівняно з прибутком у розмірі $182 млн за січень-вересень 2019 року. EBITDA МХП за зазначений період скоротилася на 7% - до $332 млн.

МХП - найбільший виробник курятини в Україні. Виробляє також зернові, соняшникову олію, продукти м’ясопереробки. На європейський ринок агрохолдинг постачає охолоджені півтуші курей, які переробляють, зокрема, на його підприємствах у Нідерландах і Словаччині. У лютому 2019 року МХП завершив операцію з придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Засновником, мажоритарним акціонером і головою правління МХП є український бізнесмен Юрій Косюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА