11:59 17.02.2021

Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом масштабної схеми нелегального експорту зерна - Гетманцев

1 хв читати
Офіс генпрокурора розпочав кримінальне провадження за фактом масштабної схеми нелегального експорту зерна - Гетманцев

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження за фактом створення міжнародної злочинної схеми експорту зерна, через яку Україна щорічно втрачає $2 млрд унаслідок неповернення валютної виручки, повідомив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев за підсумками зустрічі в офісі.

"Ідеться про те, що зерно нелегально скуповується на території України за готівку, вантажиться на судна від імені фіктивних фірм тут і на ім'я фіктивних фірм за кордон. Експортується за кордон, і ми не отримуємо $2 млрд валютної виручки на рік, - пояснив Гетманцев у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Схема вже кілька років працює точно", - додав він.

"$2 млрд. Така сума коштів не повертається у вигляді валютної виручки щорічно в державу через дії шахраїв, які спочатку купують зерно за готівку, а потім експортують його за кордон. Це кошти, які втрачає наша економіка", - написав він у Telegram-каналі в середу.

За словами голови комітету, в махінації втягнуті відомі світові зернотрейдери.

"Провели плідну зустріч в Офісі генерального прокурора. Кримінальне провадження розпочато. Слідство триває. Міжнародну злочинну схему буде зупинено", - запевнив Гетманцев.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА