16:48 18.02.2021

АМКУ дозволив "Сільпо" купити мережу "Фуршет"

3 хв читати
АМКУ дозволив "Сільпо" купити мережу "Фуршет"

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ТОВ "Сільпо-Фуд", що входить до торговельно-промислової групи (ТПГ) Fozzy Group (Київ), купити мережу супермаркетів "Фуршет", "Сільпо" заявляє про попередню угоду про передання частини супермаркетів.

"Сільпо-Фуд" досяг попередньої угоди з мережею "Фуршет" про можливість передання в управління "Сільпо-Фуд" частини супермаркетів, які працюють під ТМ "Фуршет". Реалізація проекту розпочнеться, якщо буде отримано дозвіл АМКУ", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Fozzy Group.

Як зазначено в повідомленні АМКУ, учасники концентрації відмовилися від купівлі активів у населених пунктах, де їхні частки були значними, а концентрація могла би призвести до обмеження конкуренції.

Так, після аналізу діяльності учасників у Вінниці, Івано-Франківську, Калуші, Кам'янському, Камʼянці-Подільському, Коростишеві, Малині, Нетішині, Нікополі, Обухові, Полтаві, Прилуках, Смілі, Трускавці, Умані, Хмельницькому, Черкасах, Ірпені, Києві, Кривому Розі та Кропивницькому АМКУ дійшов висновку, що частки учасників на цих ринках за підсумками 2019 року і 9 місяців 2020 року не перевищують 30%.

Отже, АМКУ ухвалив рішення, що заявлена концентрація не призведе до монополізації або значного обмеження конкуренції на товарних ринках України, й надав відповідний дозвіл.

Згідно з інформацією на сайті "Фуршет", на сьогодні до мережі входять 25 магазинів у різних регіонах країни, зокрема 11 у Києві.

Єдиним акціонером компанії є ПрАТ "Anthousa Limited" (Велика Британія) із статутним капіталом 2 млн грн, наглядову раду якої очолює депутат Київради Ігор Баленко.

Як повідомлялося, Госпсуд Дніпропетровської області 18 січня 2021 року відкрив провадження у справі про банкрутство дочірнього підприємства "Рітейл Центр", що володіє мережею супермаркетів "Фуршет", упровадив мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедуру розпорядження майном боржника.

За даними Retailers.ua, постачальники мережі "Фуршет" 20 січня отримали листа від директора "Рітейл Центру" В'ячеслава Купченка про початок процедури банкрутства та впровадження мораторію на виплати кредиторам. Крім того, видання зазначає, що про заборгованість "Рітейл Центру" заявили також компанії "Глобал Спірітс Європа" (10,9 млн грн), "Немиринецький харчовий комбінат" (6,8 млн грн), "Житомирський м'ясокомбінат" (6,2 млн грн), "Катеринославхліб" (5,5 млн грн) та ін.

ДП "Рітейл Центр" створено у 2013 році. Його учасником, за даними Єдиного держреєстру, є ТОВ "Рітейл Тренд", бенефіціаром - Данило Данилов.

У ТОВ "Сільпо-Фуд" через венчурний корпоративний інвестфонд "Рітейл Капітал", ПрАТ "Фоззі Рітейл" і ТОВ "Фоззі Груп" Володимиру Костельману належить 51%, Олегу Сотнікову і Роману Чигирю - по 23,235% і Юрію Гнатенку - 2,53%.

Fozzy Group - один із найбільших українських ритейлерів майже з більше ніж 690 торговельними точками на всій території країни. Станом на 2019 рік загальна площа його магазинів перевищувала 1 млн кв. м. Компанія розвиває торговельні мережі різних форматів: супермаркети "Сільпо", оптові гіпермаркети Fozzy Cash & Carry, магазини біля дому "Фора", дискаунтери Thrash!, фармацевтичні супермаркети "Біла ромашка", магазини персональної електроніки Ringoo.

Мережа продовольчих супермаркетів "Сільпо" заснована в 1998 році. Станом на січень 2021 року налічує 273 магазини, зокрема чотири делікатес-маркети Le Silpo.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА