19:41 18.02.2021

Зеленський називає розумним компромісом законопроект про спрощене розмитнення автомобілів на єврономерах

2 хв читати
Зеленський називає розумним компромісом законопроект про спрощене розмитнення автомобілів на єврономерах

Президент Володимир Зеленський підтримує ухвалення Верховною Радою в першому читанні змін до Податкового і Митного кодексів України, що передбачають пільгове митне оформлення автомобілів з європейською реєстрацією, повідомляється на сайті глави держави в четвер.

"Цей законопроект є розумним компромісом, який, з одного боку, допоможе захистити власників уже ввезених недорогих автомобілів, а з іншого - захистить нашу екологію від шкідливих викидів, але головне - дасть змогу нарешті провести державну реєстрацію цих авто й забезпечити необхідну безпеку всіх учасників дорожнього руху", - зазначив Зеленський.

Згідно з повідомленням, прийняті в четвер парламентом за основу законопроекти №№4643-р і 4644-д пропонують пільгову ставку розмитнення автомобілів, які в'їхали на територію України до кінця 2020 року. На пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту набуття чинності законами.

"Формула розмитнення не залежить від вартості машини, до уваги не береться її вік, об'єм та тип двигуна. Базова ставка коливатиметься від нуля до 150 євро. А для 2/3 випадків вартість розмитнення не перевищуватиме EUR1 тис.", - зазначив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Під дію законів потраплятимуть усі транспортні засоби з європейською реєстрацією, що вироблені після 1995 року, відповідають екологічним стандартам не нижче Євро-2. Може бути розмитнений один автомобіль однієї категорії на одну людину (наприклад, один легковий автомобіль, один вантажний і один причеп). Цим механізмом розмитнення зможуть скористатися понад 500 тис. автовласників, йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА