16:29 19.03.2021

Bees Airline планує до кінця квітня запустити перший регулярний рейс

2 хв читати
Bees Airline планує до кінця квітня запустити перший регулярний рейс

Нова українська авіакомпанія Bees Airline до кінця квітня 2021 року планує запустити перший регулярний рейс, повідомив в.о. генерального директора компанії Євген Хайнацький.

"Початок регулярних рейсів - це великий підготовчий процес. Ми його розпочали лише три доби тому, коли отримали ліцензію. Зараз ми направили листи Державіаслужбі про призначення нашої авіакомпанії на маршрути. Після отримання цих призначень треба сформувати розклад... Перший регулярний рейс ми розпочинатимемо десь ближче до травневих свят, наприкінці квітня. Ми зараз дивимося на напрямок Кавказу. Ті країни, які приймають українців", - сказав він під час прес-конференції в Києві у п'ятницю.

За його словами, компанія також розглядає можливість виконання внутрішніх рейсів Україною.

"На внутрішні перевезення є попит. Ми дивимося на це. Ми дивимося на те, щоб цього року розпочати виконання якихось рейсів. Але зараз ми чекаємо від держави змін стосовно ПДВ. Якщо це відбудеться, а разом із цим - іще деякі інші зміни, ми розпочнемо внутрішні перевезення трохи раніше", - зазначив Хайнацький.

Згідно з державним реєстром цивільних повітряних суден України, Bees Airline зареєструвала в Україні два літаки - Boeing 737-800 з реєстраційними номерами UR-UBA і UR-UBB. Обидва літаки 2010 року випуску й належать San Clemente Leasing LLC (США).

Проте в.о. гендиректора компанії зазначив, що до кінця 2021 року флот поповниться ще двома літаками. Ще двома планується поповнити у 2022 році.

Говорячи про ризики запуску нової авіакомпанії в умовах пандемії, Хайнацький сказав, що рейси планувалося розпочати ще рік тому.

"Рік тому акціонер хотів уже розпочати рейси. Він уже мав стратегічний план, уже були домовленості і щодо літаків, і щодо інших планів розвитку. Й коли літаки вже зарезервовано, то скільки можна їх не брати? Можна два місяці, півроку, рік, але все одно це якісь витрати. Треба вже було починати. Зараз весна, деякі країни закриваються, але вже багато країн знайшло спосіб відкритися", - прокоментував він.

Як повідомлялося, 12 березня Державна авіаційна служба України видала Bees Airline сертифікат експлуатанта.

Свій перший чартерний рейс Bees Airline здійснила з Києва до Шарм-ель-Шейха (Єгипет) за замовленням туроператора Tez Tour Ukraine 18 березня 2021 року.

Базовий аеропорт Bees Airline - міжнародний аеропорт "Київ" ім. Ігоря Сікорського.

Згідно з даними в реєстрі, власниками бенефіціарів Bees Airline є Сергій Смирний (90%) і Євген Хайнацький (10%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА