16:33 23.03.2021

Адміністрація Байдена розробляє новий план підтримки економіки обсягом $3 трлн - ЗМІ

2 хв читати
Адміністрація Байдена розробляє новий план підтримки економіки обсягом $3 трлн - ЗМІ

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє план інфраструктурних видатків та економічних ініціатив, обсяг якого може становити $3 трлн.

Він включатиме в себе ключові цілі, поставлені Байденом у рамках передвиборної кампанії, пише газета The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

Перші пропозиції стосуються розвитку системи доріг та мостів, а також інших інфраструктурних проектів, і включатимуть багато з ініціатив Байдена із боротьби зі зміною клімату. Далі йтимуть заходи, що стосуються освіти та інших пріоритетних для нової адміністрації напрямів.

Процес ухвалення пакетів заходів може виявитися непростим на тлі розбіжностей у Конгресі. Очікується, що Байден відповість на запитання журналістів щодо деталей своїх ініціатив цього тижня, при цьому джерела зазначають, що його пропозиції є попередніми.

"Ці обговорення тривають, тому будь-які припущення щодо майбутніх економічних ініціатив є передчасними та не відображають точку зору Білого дому", - сказала прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Обсяг нового пакету заходів із великою ймовірністю викличе невдоволення республіканців, які чинили опір ухваленню попереднього пакету обсягом $1,9 трлн, назвавши його занадто дорогим, пише WSJ.

Лідер сенатської меншості республіканець Мітч Макконнелл, виступаючи у Сенаті цього тижня, розкритикував ідею про включення інших пріоритетів Демократичної партії до пакету інфраструктурних заходів.

"Кажуть, що у наступні декілька місяців може бути представлена так звана інфраструктурна ініціатива, яка насправді може виявитися троянським конем і призвести до масштабного підвищення податків та інших заходів лівого спрямування, що вбивають робочі місця", - сказав він.

Високопоставлені чиновники в адміністрації Байдена обговорюють підвищення корпоративного податку та низку інших заходів, спрямованих на компенсацію видатків, пов'язаних з ініціативами.

Байден, як очікується, прокоментує свої цілі під час першої офіційної прес-конференції у четвер та першого виступу на спільній сесії у Конгресі у найближчі тижні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА