19:21 23.03.2021

Економічним пріоритетом України в умовах COVID-19 є розвиток галузевої співпраці та лібералізація торгівлі з іноземними державами

2 хв читати
Економічним пріоритетом України в умовах COVID-19 є розвиток галузевої співпраці та лібералізація торгівлі з іноземними державами

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква заявив про необхідність розширення в умовах COVID-19 торговельних можливостей України шляхом укладення угод про вільну торгівлю з іноземними державами та поглиблення співпраці з міжнародними економічними організаціями й регіональними об'єднаннями, повідомляє прес-служба глави держави.

"Подальша лібералізація торгівлі України з країнами світу – пріоритет для України та надважке завдання в умовах "ковідного протекціонізму", - сказав Жовква під час засідання Ради Торгово-промислової палати України (ТПП) у вівторок.

Він також наголосив на незмінності курсу України на європейську інтеграцію і важливість розвитку торговельно-економічної співпраці та галузевої співпраці з ЄС. Так, відзначалася необхідність подальшої імплементації Угоди про асоціацію з ЄС та її адаптації до реалій сьогодення, укладення договору з ЄС про "промисловий безвіз", залучення України до реалізації Європейського зеленого курсу, укладення Договору про спільний авіаційний простір, інтеграції енергетичних ринків України і ЄС, наближення України до Єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

За словами Жовкви, в частині співпраці з міжнародними економічними організаціями "окрім МВФ та Світового банку, ефективна взаємодія з якими є важливою запорукою макрофінансової стабільності України, відзначено важливість розбудови співпраці нашої країни з Організацією економічного співробітництва та розвитку, Асоціацією держав Південно-Східної Азії, а також у межах Угоди про регіональне всеохоплююче економічне партнерство (RCEP)".

У цьому контексті він наголосив на важливості розвитку інституціональної структури іноземних дипломатичних установ у сфері економічної дипломатії та визначення для них цільових практичних завдань щодо просування українського експорту.

Заступник керівника Офісу президента відзначив необхідність подальшого поглиблення взаємодії між бізнесом і владою на тлі складних викликів для економіки держави, спричинених негативними наслідками пандемії COVID-19 і російської агресії.

У зв'язку з цим Жовква подякував ТПП за практичну допомогу вітчизняному бізнесу у виході на ринки іноземних держав, а також за рівень співпраці палати з державними органами в контексті просування зовнішньоекономічних інтересів України.

Також він зазначив, що "є нагальна необхідність зміни структури експорту України шляхом просування на зовнішні ринки вітчизняної продукції з високою доданою вартістю, а також пріоритетності утримання традиційних та освоєння нових зовнішніх ринків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА