21:04 29.03.2021

Шахтоуправління "Покровське" "Метінвесту" у квітні введе у дію лаву із запасами 0,5 млн тонн вугілля

2 хв читати
Шахтоуправління "Покровське" "Метінвесту" у квітні введе у дію лаву із запасами 0,5 млн тонн вугілля

Найбільший в Україні виробник коксівного вугілля ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське" (Донецька обл.), контроль над яким у березні поточного року встановила група "Метінвест", у квітні поточного року в рамках програми розвитку підприємства введе в експлуатацію перший з початку року очисний забій - 9 північна "біс" лава блоку 10 - із запасами вугілля 536 тис. тонн.

Відповідно до прес-релізу компанії, у січні прохідницькі колективи завершили один із важливих етапів підготовки - збійку монтажного ходка дев'ятої північної "біс" лави блоку 10 з конвеєрним штреком.

Також наголошується, що в найкоротші терміни у складних гірничо-геологічних умовах прохідники підготували виробок довжиною 253 м і виконали збійки. Після завершення цього етапу робіт бригада приступила до проведення 9 північної "біс" конвеєрного штреку. Загальна протяжність виробку склала понад 1,5 км. Для того щоб виконати збійки, колективам знадобився місяць. Проведення цих робіт - важливий етап у підготовці дев'ятої північної "біс" лави блоку 10. Завершивши підготовку конвеєрного штреку, бригади повністю обведуть виїмковий стовп лави і підготують виробок до початку монтажних робіт.

"Після проведення збійки колективи готові приступити до нового напряму. Наступним етапом для них стане підготовка виробку для 10 північної "біс" лави блоку 10. Збільшення темпів підготовки гірничих виробків і показників видобутку вугілля - наша головна мета і основне завдання. Для його виконання плануємо цього року ввести в роботу сім нових очисних вибоїв. Щоб втілити намічене, 26 прохідницьких колективів шахтоуправління "Покровське", шахтобудівні компанії і підрядні організації зосередили свої зусилля на підготовці гірничих виробків", - пояснює заступник головного інженера ШУ "Покровське" Денис Бондар, слова якого наводяться в прес-релізі.

Як повідомлялося, шахтоуправління "Покровське" за підсумками січня-лютого 2021 року наростило видобуток вугілля на 22,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 1 млн 90,7 тис. тонн.

У 2020 році підприємство збільшило видобуток вугілля на 22,6% порівняно з 2019 роком - до 6 млн 131,8 тис. тонн.

Ш/у "Покровське" - найбільший в Україні виробник коксівного вугілля.

Metinvest B.V. у березні-2021 встановив контроль над ПрАТ "Шахтоуправління "Покровське", міноритарієм якого група стала у 2018 році. До того ж група "Метінвест" стала (прямо і побічно) власником 67,28% КК ПрАТ "Ш/у "Покровське".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА