13:06 31.03.2021

Наразі критичний момент для українських політиків, щоб встигнути завершити земельну реформу до 1 липня, - заступник директора місії USAID

2 хв читати
Наразі критичний момент для українських політиків, щоб встигнути завершити земельну реформу до 1 липня, - заступник директора місії USAID

Українські політики за надзвичайно короткий проміжок часу - до 1 липня 2021 року мають ухвалити і впровадити комплекс законодавчих актів земельної реформи, яка дасть змогу поліпшити економічний добробут людей, особливо тих, хто проживає в сільській місцевості, зазначила заступник директора місії USAID Сьюзен Кyтор в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Це історичний момент для країни, можливість сприяти поліпшенню економічного добробуту людей, особливо тих, хто живе в сільській місцевості. Щоб земельна реформа мала успіх, вона має забезпечити рівні можливості для кожного українця, надаючи доступ до фінансування, захищаючи права власності, уповноважуючи громади ефективно управляти своєю землею і включаючи антикорупційні запобіжні заходи", - вважає вона.

На запитання про те, що призвело до нещодавньої паузи в проектах для України DFC (колишня OPIC) і USAID, на яку фінансову допомогу і в яких сферах могла б розраховувати Україна, Кyтор зазначила, що USAID надає постійну допомогу, без пауз, у таких сферах, як сільське господарство, децентралізація, цифровізація послуг, енергетична безпека, громадянське суспільство та охорона здоров'я.

Заступник директора місії уточнила, що USAID співпрацює з такими постачальниками фінансових послуг, як кредитні спілки для збільшення критично необхідного для дрібних фермерських господарств доступу до кредитів. Зокрема, є дві гарантії кредитних портфелів комерційних банків, які нададуть майже $18 млн малим і середнім фермерам.

Окрім того, тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін назвала серед основних економічних реформ земельну реформу, яка вперше створить ринок землі, здатний допомогти розкрити величезний сільськогосподарський потенціал України.

"Парламент також наразі розглядає законопроект, який забезпечуватиме прозорість на майбутньому ринку землі й передбачає надання фінансової допомоги українським фермерам. Це стало б важливим досягненням на додаток до того, що вже було зроблено в напрямі земельної реформи", - зазначила вона.


Повний текст інтерв'ю тимчасового повіреного після справ США в Україні Крістіни Квін, економічного радника Меган Боулдін, директора з питань міжнародної боротьби з наркотиками та співпраці правоохоронних відомств Сари Лангенкамп, заступника директора місії USAID Сьюзен Кyтор, заступника політичного радника Лінетт Бенке буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА