19:42 12.04.2021

Попит на акції футбольного клубу "РНК Верес" у 1-й день розміщення склав 35,8 млн грн

3 хв читати
Попит на акції футбольного клубу "РНК Верес" у 1-й день розміщення склав 35,8 млн грн

Попит на акції футбольного клубу "РНК Верес" у перший день первинної публічної пропозиції акцій (IPO) на фондовій біржі ПФТС склав 35,79 млн грн при загальній пропозиції 50 млн грн, йдеться в повідомленні компанії-андерайтера Concorde Capital у понеділок.

"Думаю, за тиждень розмістимося", - сказав на прес-конференції з приводу початку розміщення генеральний директор компанії-андерайтера Concorde Capital Ігор Мазепа.

Президент клубу Іван Надєїн, який є власником групи компаній "Укртепло" і якому належать 73,33% статутного капіталу ФК "Верес", уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що подав заявку на суму близько 10 млн грн.

"Я маю намір зберегти контроль над клубом. У перший день торгів подав заявку на покупку акцій на суму близько 10 млн грн. Подивимося, як буде розвиватися ситуація, але вже зараз ми бачимо значний інтерес до IPO - від уболівальників, і від бізнесу", - сказав він агентству.

Надєїн висловив упевненість, що "Вересу" вдасться залучити сотні, або навіть тисячі акціонерів. "Далі буде сформована наглядова рада, яка і буде приймати ключові рішення, і контролювати операційну діяльність", - додав президент клубу.

Він також підтвердив, що протягом року від початку розміщення готовий викуповувати акції за номінальною вартістю.

На прес-конференції її учасники зазначили, що "Верес" має хороші шанси вже цього року увійти в Українську прем'єр-лігу (УПЛ), оскільки зараз лідирує в першій лізі за 9 турів до закінчення сезону, випереджаючи найближчого переслідувача - ФК "Чорноморець "- на одне очко і маючи дві гри в запасі.

"Це істотно змінить фінансове становище клубу. Очікується, по суті, вдвічі більше надходжень..., виросте трансферна вартість гравців. Ціна (клубу - ІФ) може подвоїтися, а то і потроїтися", - спрогнозував результати виходу в УПЛ Мазепа.

У перший день аукціону акції "Вереса" розміщувалися за номіналом - 100 грн за акцію.

Заявки на аукціон ПФТС приймає щодня до 16:30. Мазепа уточнив, що ціна "буде змінюватися сьогодні, завтра, післязавтра - буде живий ринок".

Він також зазначив, що організаторам розміщення вдалося обмежити витрати на транзакцію будь-якого покупця 100 грн.

Як повідомлялося, ПАТ "Рівненський народний клуб "Верес" планує залучити на біржі ПФТС від 50 млн грн. Наразі його статутний капітал становить 6 млн грн. Президенту клубу Івану Надєїну, який є власником групи компаній "Укртепло", належать 73,33% статутного капіталу, а ще 26,67% - Громадській спілці "Рівненський футбольний клуб "Верес".

ФК "Верес" засновано 1957 року. Учасник вищої ліги України в сезонах 1992/93 - 1994/95, 2017/18. Півфіналіст Кубка України 1993/94.

До наглядової ради "РНК Верес", окрім його голови Надєїна, входять, зокрема, власник і директор ТОВ "Автоплюс А" Андрій Біланчук, директор і власник 50% ТОВ "Тріумф ПФ" Юрій Фалко, бенефіціар ТОВ "Медичний центр Асклепій Київ" Маріян Года, власник ТОВ "ТПД Світ Хоум" Павло Єрмілов, а також представник уболівальників, відібраний голосуванням через Telegram.

Concorde Capital - одна з провідних українських інвесткомпаній, заснована в 2004 році. Надає повний спектр міжнародних брокерських та інвестиційних послуг. Використовуючи різні фінансові інструменти, компанія залучила понад $3 млрд для українських компаній у сфері металургії, автомобілебудування, нерухомості, а також хімічному, нафтогазовому, сільськогосподарському та фармацевтичному секторах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА