22:07 14.04.2021

Профільний комітет рекомендував прийняти в 2-му читанні законопроект про платіжні послуги без обмеження розміру комісії інтерчейндж

2 хв читати
Профільний комітет рекомендував прийняти в 2-му читанні законопроект про платіжні послуги без обмеження розміру комісії інтерчейндж

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики в середу рекомендував прийняти в цілому законопроект "Про платіжні послуги" без поправки про обмеження розміру комісії інтерчейндж (законопроект №4364).

"(Законопроект) передбачає зміну застарілих підходів до правового регулювання платіжного ринку, розширення кола постачальників платіжних послуг, встановлення правил надання таких послуг в Україні, встановлення вимог до постачальників платіжних послуг, посилення захисту прав споживачів цих послуг, підвищення безпеки та ефективності надання платіжних послуг", - прокоментував рішення комітету його голова Данило Гетманцев.

За його словами, проект приводить законодавство України у відповідність до законодавства ЄС і створює умови для розвитку cashless economy в Україні.

Згідно трансляції засідання, поправка, яка передбачає введення регулювання комісії інтерчейндж або еквайрингової комісії, не набрала необхідної кількості голосів серед присутніх членів комітету (12 за, 10 утрималося і троє проти).

Під час засідання глава Антимонопольного комітету України (АМКУ) Ольга Піщанська зазначила, що регулювання комісії інтерчейндж у деяких країнах було введено, однак цей захід не привів до скорочення цін на товари в мережах.

"Тому давайте будемо чесними: ми зараз вирішуємо, хто буде отримувати ці прибутки: банки або магазини", - сказала Піщанська.

Водночас вона погодилася з тим, що ставки комісії за інтерчейндж в Україні великі.

"Ми проводимо дослідження щодо двох банків, у нас є відкриті справи про порушення, і будуть винесені рішення (...) Але зараз йдеться не про зниження ставок, а про введення державного регулювання", - уточнила глава АМКУ.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА