12:10 28.04.2021

"Нафтогаз" очікує рішення суду в Гаазі щодо експропрійованих активів у Криму до середини 2022 року

1 хв читати
"Нафтогаз" очікує рішення суду в Гаазі щодо експропрійованих активів у Криму до середини 2022 року

"Нафтогаз України" очікує остаточного рішення трибуналу при постійній палаті третейського суду в Гаазі щодо визначення суми компенсації збитків від експропріації активів групи в Криму до середини 2022 року.

Згідно з оприлюдненою у вівторок консолідованою звітністю групи, усні слухання з питань визначення розміру компенсації відбудуться в Гаазі в червні 2021 року.

У червні 2020 року радник голови правління "Нафтогазу" Олена Зеркаль повідомила, що група очікує рішення щодо кримських активів до кінця 2020 року, незважаючи на спроби росіян перенести всі слухання на більш тривалий період.

Як повідомлялося, у жовтні 2016 року "Нафтогаз" і його дочірні компанії ініціювали арбітражний розгляд проти РФ щодо відшкодування збитків через захоплення своїх активів у Криму, а в вересні 2017 року було подано заяву до суду при суді в Гаазі.

У лютому 2019 року суд підтвердив відповідальність РФ у порушенні міжурядової угоди про захист інвестицій, включаючи статтю про заборону експропріації.

У червні 2019 року "Нафтогаз" подав до суду заяву про розмір компенсації збитків від експропріації активів у Криму, а в грудні РФ подала зустрічну заяву.

У лютому 2020 року "Нафтогаз" у повторній заяві додатково обґрунтував розмір компенсації збитків, оцінивши їх на суму майже $5 млрд плюс відсотки, що на сьогодні вже перевищує суму $9 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА