14:30 28.04.2021

Рух мостом через Хаджибейський лиман відкрито - "Укравтодор"

2 хв читати

Ремонт мосту через Хаджибейський лиман (км 445 + 432 дороги М-05 Київ - Одеса) завершено, рух мостом відкрито, повідомило Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") у своєму Telegram-каналі з посиланням на голову Олександра Кубракова в середу.

Він, зокрема, зазначив, що тепер замість двох смуг (у період ремонту) або чотирьох (як було побудовано в 1997 році) міст матиме шість смуг - по три в напрямку Києва та Одеси.

"Для 1997 року чотирьох смуг вистачало, але вже з початку 2000-х почалися розмови про необхідність розширення мосту. Роботи розпочинали і кидали у 2004-му і 2008 роках. Водночас середньодобова інтенсивність руху зросла до 35 тис. автомобілів. Сучасний проект спокійно може витримувати потік навіть у 40 і 60 тис. автомобілів на добу", - сказав Кубраков, слова якого наводить прес-служба.

Він також повідомив, що у травні 2021 року там розпочнеться монтаж майданчика Weigh-in-Motion (зважування в русі).

Кубраков розповів, що на мосту облаштовано тротуари уздовж правого та лівого боків мосту, а також металеве бар'єрне огородження. На розподільчій смузі встановлено двостороннє металеве бар'єрне огородження Vario Guard, а на підходах до мосту змонтовано збірну залізобетонну огорожу типу "Нью-Джерсі".

"Легендарні затори на під'їзді до Одеси у цьому місці відійдуть у минуле (...) У 2020-му ми включили цей об'єкт до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Уже в серпні відкрили рух по трьох смугах, а сьогодні – якраз напередодні травневих вихідних – іще по трьох", - прокоментував відкриття мосту заступник глави Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко на своїй сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА