20:56 11.05.2021

ФК "Фінтакт" придбала за 269 млн грн пул кредитів банку "Фінанси і кредит" і Дельта Банку із заставою КрАЗ

2 хв читати
ФК "Фінтакт" придбала за 269 млн грн пул кредитів банку "Фінанси і кредит" і Дельта Банку із заставою КрАЗ

Фінансова компанія "Фінтакт" (Київ) придбала за 269,13 млн грн пул кредитів неплатоспроможних банків "Фінанси і кредит" і Дельта Банку (обидва - Київ), серед застав по них - завод із виробництва великовантажних автомобілів (Кременчуцький автомобільний завод, КрАЗ - ІФ) і завод з виробництва пневматичної гальмівної апаратури для автотранспортних засобів (Полтавський автоагрегатний завод - ІФ).

Згідно з повідомленням на сайті Prozorro.Sale у вівторок, торги пройшли за голландською моделлю аукціону (на пониження ціни) 11 травня, стартова ціна становила 332,25 млн грн.

За інформацією на сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), всього до пулу активів увійшли 9 кредитів юридичних осіб, частина з яких знаходиться в заставі Нацбанку, із загальною сумою заборгованості 10,6 млрд грн і середнім терміном прострочення - понад 5 років.

Зазначається, що за частиною кредитів відкриті кримінальні справи і відсутній повний пакет документів.

За даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, кінцевим бенефіціаром "Фінтакта" є Дмитро Березовенко. Статутний капітал компанії становить 3,5 млн грн.

Як повідомлялося, станом на початок 2020 року, борги Дельта Банку перед Фондом гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) становили майже 9 млрд грн, а перед Національним банком України (НБУ) - близько 5 млрд грн за кредитами рефінансування.

Дельта Банк заснований у 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів Дельта Банк займав 4-е місце (60,303 млрд грн) серед 158 банків, що діяли на той момент.

Національний банк України 17 грудня 2015 року за пропозицією ФГВФО прийняв постанову №898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "Банк "Фінанси і Кредит", бенефіціаром якого виступає народний депутат Верховної Ради VIII скликання і виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА