16:04 14.05.2021

Банк Англії визнав bail-in єврооблігацій ПриватБанку на $595 млн

2 хв читати
Банк Англії визнав bail-in єврооблігацій ПриватБанку на $595 млн

Банк Англії ухвалив позитивне рішення за запитом Національного банку України (НБУ) про законність проведеної наприкінці 2016 року під час націоналізації ПриватБанку (Київ) операції bail-in чотирьох випусків його єврооблігацій, випущених через британську спеціально створену компанію (SPV) Credit Finance plc на $595 млн.

"Відповідно до розділу 89H Банк Англії вирішив визнати bail-in ПриватБанку, і Казначейство Її Величності схвалило це рішення", - йдеться в повідомленні Банку Англії в п'ятницю.

У ньому зазначено, що таке визнання дає право розглядати проведену операцію як bail-in і згідно з англійським законодавством, але водночас не впливає на депозити у британських банках.

Банк Англії уточнив, що, згідно з розділом 89H закону про банківську діяльність 2009 року, він провів аналіз, щоб визначити, чи порівнянний проведений третьою країною bail-in за своїми цілями й очікуваними результатами з режимом банкрутства у Великій Британії. Банк Англії може ухвалити рішення про визнання лише зі схвалення Казначейства Її Величності.

"Визнання не означає схвалення зроблених дій і не має на меті вплинути на якесь правове оскарження цих дій, подане в юрисдикцію країни походження відповідно до законодавства України", - йдеться в документі.

Bail-in - інструмент врегулювання неспроможності, який дає змогу списати або конвертувати акції, борги та інші зобов'язання банку для покриття збитків і рекапіталізації банку. Це також дає змогу покладати збитки на акціонерів і незабезпечених кредиторів шляхом анулювання або зменшення суми їхніх вимог. Цей інструмент знижує ймовірність того, що для порятунку банку знадобляться державні кошти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА