20:05 03.06.2021

Ринок санаторно-курортних послуг курортів Приазов'я може скласти до 3 млн туристів на рік

2 хв читати
Ринок санаторно-курортних послуг курортів Приазов'я може скласти до 3 млн туристів на рік

Ринок санаторно-курортних послуг курортів Приазов'я може скласти до 3 млн потенційних споживачів на рік, а санаторно-курортний продукт може стати пріоритетним для розвитку туристичного потенціалу Приазов'я, вважає консультант проекту USAID "Економічна підтримка Східної України", голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв.

"Санаторно-курортний продукт - це продукт номер один для Приазов'я, який ми повинні підтримати. Ми бачимо в Приазов'ї великий санаторно-курортний потенціал, оздоровчий потенціал", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

Він зазначив, що згідно із законодавством як оздоровчі курорти нині класифікуються 12 населених пунктів на узбережжі Азовського моря, при цьому серед відпочивальників популярними залишаються два кліматично-грязьових курорти - Бердянськ і Кирилівка (Запорізька обл.)

До того ж значна кількість санаторно-курортних об'єктів Приазов'я потребують поліпшення умови перебування та лікування.

Крім того, Лієв повідомив, що за різними даними турпотік у Приазов'ї становить до 5,4 млн туристів на рік. Водночас, він зазначив, що проведені в рамках підготовки дорожньої карти розвитку туризму Приазов'я дослідження можуть підтвердити 3 млн туристів.

"Ми можемо підтвердити, що Приазов'я приймає 3 млн туристів на рік. У 2019 це було так. Це теж дуже багато", - сказав він.

За оцінкою Лієва, такий турпотік дозволяє оцінити дохід від турпотоку в Приазов'ї на рівні 18 млрд грн.

Зі свого боку, президент Української Асоціації медичного туризму Віолетта Янишевська наголосила, що санаторно-курортний продукт у Приазов'ї має перевагу, зокрема, через унікальність природно-рекреаційних ресурсів і можливостей лікування хронічних захворювань.

"Близько 4,7 млн українців, за даними Міністерства охорони здоров'я, мають показання до оздоровлення і лікування саме на курортах Приазов'я", - сказала вона.

Янишевська зазначила, що переважно на курорти Приазов'я приїжджають для лікування захворювань кістково-м'язової, статевої, нервової системи, а також гінекологічних захворювань.

При цьому Янишевська наголосила на привабливості Приазов'я для іноземних туристів.

"У 2019 тільки з метою оздоровлення в Україну в'їхало близько 100 тис. іноземців. Вони витратили в середньому $1000 і залишили в бюджеті України близько $100 млн. Це те, до чого ми будемо прагнути в оздоровчих закладах через кілька років", - сказала вона.

Разом із тим, Янишевська наголосила на необхідності модернізації санаторних об'єктів Приазов'я і поліпшення їх матеріально-технічної бази.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА