13:51 08.06.2021

Зміни до закону "Про публічні закупівлі" дадуть змогу залучити міжнародне фінансування на будівництво Київської окружної дороги - експерт

2 хв читати
Зміни до закону "Про публічні закупівлі" дадуть змогу залучити міжнародне фінансування на будівництво Київської окружної дороги - експерт

Ухвалений Верховною Радою законопроект №5309 "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель" дає можливість залучити до будівництва Київської окружної дороги (КОД) міжнародні компанії та фінансування, вважає голова Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ) Сергій Биков.

Він зазначив, що ВР цим законопроектом, який виводить проект будівництва КОД з-під дії закону "Про публічні закупівлі", дала "зелене світло" її будівництву за міжнародним форматом контрактів EPC+F.

"Отже, на конкурентних торгах підрядника визначатимуть не лише за ціновим критерієм, а й за умовами залучення фінансування. Простіше кажучи, підрядник не лише проектує і будує, а й забезпечує можливості фінансування для виконання цих робіт", - написав Биков на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, чинні правила закупівель не дають змоги заходити на ринок міжнародним гравцям, які можуть принести гроші, а ухвалені зміни таку можливість відкривають.

"За моєю інформацією, "Укравтодор" уже готує презентацію майбутніх закупівель щодо КОД. Планують усе пояснити, розповісти і показати. Ми стежимо", - додав експерт.

Він нагадав, що КОД будується у рамках президентської програми "Велике будівництво". Це буде 150-кілометрове кільце навколо столиці, яке з'єднає основні траси і виведе за межі міста транзитний трафік.

"Є віра в те, що проект доведуть до кінця. Якщо не втрутиться політика і чергове роздмухування "зради", - коментує експерт.

Як повідомлялося, Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та американська Bechtel Corporation наприкінці травня підписали меморандум про взаєморозуміння для співпраці в реалізації проекту будівництва обхідної дороги навколо Києва.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА