14:41 15.06.2021

АМКУ має стати регулятором рівня НБУ - Милованов

2 хв читати
АМКУ має стати регулятором рівня НБУ - Милованов

Антимонопольний комітет України (АМКУ) має стати сильним регулятором рівня Національного банку для ефективної деолігархізації реального сектора економіки, вважає радник голови Офісу президента, екс-міністр економіки Тимофій Милованов.

"З АМКУ потрібно зробити регулятор рівня НБУ, і спочатку це робитиметься в ручному режимі", - сказав Милованов під час всеукраїнського форуму "Україна 30. Економіка без олігархів" у вівторок.

"Потрібно АМКУ зробити сильним регулятором, щоб він допоміг правоохоронним органам, а правоохоронні органи, у свою чергу, допомогли АМКУ навести порядок", - додав радник голови ОП.

Йдеться про те, щоб так, як у банківській системі, встановити сучасні правила гри, щоб люди почали грати за цими правилами, додав він.

Милованов наголосив, що лише за умови сильного АМКУ можлива деолігархізація країни.

Як зазначив радник голови ОП, НБУ вдалося здійснити деолігархізацію у фінансовому секторі, що стало однією з причин його стійкості під час кризи.

"Вперше за історію України економічна криза у нас не стала фінансовою. Я говорю про пандемію. Економіка впала, але банки не посипалися. Раніше щоразу, коли у нас була економічна, політична чи яка-небудь інша криза, у нас падала банківська система, тому що банки були олігархічними... Ми наразі не говоримо про кінець реформи банківського ринку... Але система не впала, тому що там не було олігархів, які почали б себе рятувати за рахунок суспільства та держави", - зазначив Милованов.

Говорячи про конкретні приклади олігархічного тиску, екс-міністр економіки згадав про дзвінки Ігоря Коломойського міністру енергетики Олексію Оржелю прямо під час засідання Кабміну, але уточнив, що Оржель не відповідав на них. Милованов додав, що на нього тиснули з призначенням якогось кандидата до одного з відомств, а депутати на інвесткомісіях відстоювали інтереси замовників, та ще й у п'яному вигляді.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА