16:11 14.07.2021

НБУ дозволить бізнесу з 20 липня купувати інвалюту на EUR100 тис. на день без зобов'язань

1 хв читати
НБУ дозволить бізнесу з 20 липня купувати інвалюту на EUR100 тис. на день без зобов'язань

Національний банк України (НБУ) планує поступово скасувати вимогу для юридичних і фізичних осіб-підприємців про купівлю іноземної валюти лише під зобов'язання, зокрема, з 20 липня дозволить бізнесу купувати інвалюту в межах EUR100 тис. (в еквіваленті) на день без підстав і зобов'язань та подання до банк підтвердних документів.

Згідно з повідомленням прес-служби НБУ в четвер, відповідні зміни затверджено постановою правління регулятора №80 від 13 липня.

"Ми вирішили скасовувати цю вимогу поступово. Це дасть змогу оцінити вплив кожного такого кроку з лібералізації на стан ринку", - наводить прес-служба слова заступника глави НБУ Юрія Гелетія.

За оцінками Нацбанку, поточне послаблення не матиме суттєвого впливу на функціонування валютного ринку України, водночас воно розширить можливості бізнесу з управління ризиками та ліквідністю.

Зазначено, що наступні кроки в напрямі повного зняття вимоги на купівлю валюти під зобов'язання здійснюватимуться після аналізу ситуації на внутрішніх та зовнішніх ринках, стану фінансової стабільності, а також за умови сприятливої ситуації на валютному ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА