15:34 16.07.2021

"Нафтогазу" вистачає ліквідності для планового імпорту газу і в разі зростання ціни - голова правління

2 хв читати
"Нафтогазу" вистачає ліквідності для планового імпорту газу і в разі зростання ціни - голова правління

НАК "Нафтогаз України" імпортує природний газ і закачує його до сховищ у рамках раніше затвердженого плану завдяки достатній ліквідності, зростання ціни на ринку цей план не порушило, повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо плани щодо імпорту та закачування імпортованого газу, ми їх не змінюємо, навіть незважаючи на зростання ціни. В нас вистачає ліквідності. Поки що ми просто імпортуємо те, що планували імпортувати, закачуємо до сховищ. Це дасть нам можливість пройти опалювальний сезон", - сказав він у кулуарах 12-ї енергетичної конференції Адама Сміта, що відбувається в Києві.

Водночас голова правління утримався від уточнення кількісних показників імпорту.

Вітренко зазначив, що "Нафтогаз" пильно стежить за розвитком подій, але поки що не бачить критичних загроз, пов'язаних із ціновою волатильністю.

"Якщо в нас з'явиться розуміння, що є якісь критичні тенденції, тоді застосовуватимемо якісь радикальніші підходи", - зазначив голова правління.

За його словами, вже зараз у сховищах газу більше, ніж минулих років. "І на початок опалювального сезону ми плануємо ще значно збільшити обсяг газу в сховищах і маємо намір увійти в опалювальний сезон із запасами, більшими за історичні середні показники", - наголосив Вітренко.

Як повідомлялося, вартість природного газу на європейських хабах від початку весни зросла більше ніж удвічі, в деякі дні сягала багаторічних максимумів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА