13:26 22.07.2021

В Україні укладено 1,6 тис. угод купівлі-продажу землі сільгосппризначення після старту ринку в липні

2 хв читати
В Україні укладено 1,6 тис. угод купівлі-продажу землі сільгосппризначення після старту ринку в липні

З моменту запуску ринку землі 1 липня і станом на ранок 22 липня в Україні здійснено 1,6 тис. земельних транзакцій на ділянки с/г призначення загальною площею 2,44 тис. га, лідери за кількістю укладених договорів - Полтавська і Харківська області, повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства на сайті в четвер.

Уточнюється, що за сумарною площею проданих земельних ділянок лідирує Полтавська область із показником 506,6 га, за нею йдуть Харківська (310,7 га), Вінницька (218,6 га), Кіровоградська (194,0 га) та Чернігівська (157, 3 га) області.

Мінагрополітики додає, що з початку запуску земельного ринку від нотаріусів надійшло 4,48 тис. заявок на доступ до Державного земельного кадастру для онлайн-перевірки законності купівлі земельних ділянок. Із них 3,89 тис. заявок погоджено, 0,01 тис. перебувають у черзі на розгляд, 0,52 тис. відмовлено в доступі. Загалом у країні налічується понад 6 тис. нотаріусів.

Як повідомлялося, ринок земель сільськогосподарського призначення, що запускається в Україні в рамках проведеної урядом земельної реформи, почав працювати 1 липня. На першому етапі реформи купувати та продавати земельні ділянки зможуть лише громадяни країни. Одна фізична особа зможе мати в розпорядженні не більше ніж 100 га.

Право купувати землю сільгосппризначення 1 січня 2024 року отримають юридичні особи, створені відповідно до законодавства України, при цьому кінцевий бенефіціар однієї або кількох юросіб зможе консолідувати через них загалом не більше ніж 10 тис. га.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА