11:57 12.08.2021

Понад 8 тис. вагонів в останні дві доби стояли без руху або затримувалися на мережі "Укрзалізниці"

2 хв читати
Понад 8 тис. вагонів в останні дві доби стояли без руху або затримувалися на мережі "Укрзалізниці"

На мережі "Укрзалізниці" (УЗ) 10-11 серпня перебували 1237 кинутих вантажних вагонів у складі 28 поїздів (затримки поїздів становили від 30 до 209 годин) і 6847 вагонів у складі 160 тимчасово залишених поїздів (затримки - 12-72 години), повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що найбільша кількість затриманих поїздів – на Південно-Західній залізниці: 2 817 вагонів у складі 66 поїздів.

Ткачов також зазначив, що через нагромадження вагонів і уповільнення просування поїздів збільшилося невиконання заявок із подачі вагонів під навантаження: на 10 серпня не забезпечено за заявками подачу 1649 порожніх вагонів.

Крім того, заступник директора департаменту УЗ розповів, що складну ситуацію зафіксовано і з нагромадженням вагонів на іностиках Львівської залізниці.

"Ужгород - 1 690 вагонів (добова здача за стиком - до 7 поїздів або 322 вагони); Ізов - 1 874 вагони (до 9 поїздів або 432 вагони); Чоп - 884 вагони (до 4 поїздів або 231 вагон на добу); Батьово - 694 вагони (до 5 поїздів або 214 вагонів) тощо. Планується нормалізувати ситуацію протягом найближчих п'яти діб. Основна причина нагромадження - масове відвантаження в напрямку західних прикордонних переходів і збільшений прийом транзитних поїздів із Російських залізниць", - повідомив Ткачов.

За його словами, складна ситуація з нагромадження вагонів - і на припортових ділянках і стиках Одеської залізниці.

"Тимчасово затримані потяги на Одеській залізниці - 38 поїздів або 1693 вагони; кинуті поїзди - 7 поїздів або 382 вагони... Зростає нагромадження вагонів на стику з Придніпровською та Південно-Західною залізницями", - зазначив він.

Як заявив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ, основними причинами нагромадження вагонів на Одеській залізниці є нестача локомотивного парку та локомотивних бригад. Щодня відмова у видачі 25-30 локомотивів (причини 50/50%; нестача локомотивів/відсутність локомотивних бригад). Інші негативні чинники: зростання пасажирських перевезень (вантажні локомотиви залучаються для пасажирського руху); планові ремонти на залізничній інфраструктурі (заміна стрілочних переводів, ремонт верхньої будови колії тощо).

"Сподіваємося на нормалізацію ситуації з перевезеннями найближчим часом", - підсумував Ткачов.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА