19:15 26.08.2021

АМКУ з'ясує причини донарахувань за житлово-комунальні послуги від "Київтеплоенерго" у платіжках киян

2 хв читати
АМКУ з'ясує причини донарахувань за житлово-комунальні послуги від "Київтеплоенерго" у платіжках киян

Антимонопольний комітет України (АМКУ) перевірить дії КП "Київтеплоенерго" щодо донарахування споживачам у платіжках додаткових сум за попередній період.

"До АМКУ надходять численні звернення киян щодо нарахування їм у платіжках додаткових сум за попередній період, підставою для чого нібито стали рекомендації АМКУ. Причини таких дій КП зараз перевіряються Північним міжобласним територіальним відділенням АМКУ", - йдеться в повідомленні комітету на його сайті в четвер.

Разом із тим, комітет звертає увагу, що нові нарахування кияни отримали не в результаті дій його відділення, а в результаті дій/бездіяльності КП, яке здійснювало нарахування за новою методикою розподілу між споживачами обсягів спожитих у будинку комунальних послуг, затвердженою Мінрегіонрозвитку (методика №315 від 22 листопада 2018 року).

"Такі дії комунального підприємства можуть містити ознаки порушення антиконкурентного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку", - зазначили в АМКУ.

При цьому в комітеті нагадали, що в червні 2021 року КП було рекомендовано утриматися від застосування цієї методики під час розрахунків із споживачами, з якими не укладені договори відповідно до закону про житлово-комунальні послуги, який набрав чинності з 1 травня 2019 року і суттєво змінив принципи відносин у процесі надання ЖКП, а також здійснити перерахунки зі споживачами, з якими були укладені договори до набуття чинності зазначеного закону, за іншою методикою - №359.

АМКУ звернув увагу, що КП вже повідомило в його відділення про часткове виконання цих рекомендацій, зокрема, щодо перерахунків відповідно до методики №359 за послуги в опалювальному сезоні 2020-2021.

"Чи дійсно дані комітетом рекомендації виконані і чи пов'язані з цим значні донарахування у платіжках, комітет зараз з'ясовує", - резюмували в антимонопольному відомстві.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА