16:24 31.08.2021

ЧБТР запропонує країнам-членам докапіталізувати банк на EUR250 млн

2 хв читати
ЧБТР запропонує країнам-членам докапіталізувати банк на EUR250 млн

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР, Салоніки, Греція) на найближчому засіданні ради директорів у вересні запропонує країнам членам додатково внести в його капітал EUR250 млн для збільшення можливостей та ефективності банку, повідомив президент ЧБТР Дмитро Панкін.

"Така докапіталізація покаже рейтинговим агентствам, що країни-члени готові допомогти й підтримати банк", - зазначив Панкін на зустрічі з журналістами у Салоніках у п'ятницю.

За його словами, докапіталізація збільшує шанси на підвищення рейтингу, який доволі тривалий час перебуває на рівні "A-" з позитивним прогнозом.

Президент банку додав, що за нинішнього капіталу ЧБТР його портфель проектів у EUR2,3 млрд також близький до стелі, яка становить майже EUR2,6 млрд.

Панкін зазначив, що ЧБТР, як і будь-який інший подібний банк розвитку, був би радий збільшенню капіталу і на більшу суму - EUR3-4 млрд, що дало б йому змогу брати участь у проектах з участю в капіталі компаній, однак розуміє складності країн-членів з їхніми дефіцитними бюджетами.

Як уточнили агентству в банку, наразі заявлений капітал банку (authorized share capital) становить EUR3,45 млрд, підписний (subscribed) - EUR2,289 млрд, а оплачений (paid-in) - EUR0,687 млрд. Докапіталізація на EUR250 млн, у разі схвалення радою директорів, означатиме переведення з підписного капіталу в оплачений протягом восьми років. Для України це означатиме сплату щороку близько EUR5 млн.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк покликаний сприяти економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону. Сплачений статутний капітал банку становить EUR0,69 млрд, а його довгострокові кредитні рейтинги є на рівні "А-" від S&P та "А2" від Moody's.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА