14:32 07.09.2021

Аукціон із приватизації заводу "Більшовик" відбудеться 27 жовтня - ФДМ

2 хв читати
Аукціон із приватизації заводу "Більшовик" відбудеться 27 жовтня - ФДМ

Аукціонна комісія Фонду державного майна (ФДМ) України на засіданні у вівторок визначила дату приватизаційного аукціону з продажу АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, колишній завод "Більшовик"), який відбудеться 27 жовтня, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ФДМ.

"7 вересня 2021 року аукціонна комісія на своєму засіданні ухвалила рішення про затвердження 27 жовтня 2021 року як дати проведення аукціону з приватизації 100% АТ "Перший київський машинобудівний завод" (колишній завод "Більшовик")", - повідомили у прес-службі відомства.

Як нагадали у ФДМ, стартову ціну підприємства встановлено на рівні 1,39 млрд грн.

"Прозора приватизація дасть змогу не тільки зняти тягар із бюджету, а й залучити реальні інвестиції і створить умови для збереження та модернізації виробництва, яке має потенціал. Від приватизації виграють усі: і співробітники, яким заборгували зарплати, і Київ, який замість залишеної території отримає проекти комплексного розвитку, і державний бюджет у вигляді погашення боргів у розмірі 500 млн грн і мільярдних надходжень від приватизації", - наводить слова голови Фонду Дмитра Сенниченка прес-служба.

У засіданні комісії взяли участь представники ФДМ, ПКМЗ, Київської міської державної адміністрації, Міністерства економіки, Служби безпеки України, ДБР, Нацполіції і компанії-радника з приватизації - ТОВ "КПМГ-Україна".

Як повідомлялося, відповідно до приватизаційних умов, затверджених КМУ, новий власник підприємства має виконати низку соціальних і економічних умов, зокрема погашення заборгованостей із заробітної плати та ЄСВ, виконання чинного колективного договору і недопущення звільнення протягом певного терміну.

Крім цього, покупець має інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину виробництва, що має потенціал, на майданчику в Києві або Жашкові чи інших виробничих потужностях в Україні.

Умови також передбачають погашення заборгованостей АТ "ПКМЗ" перед трудовим колективом, бюджетом та іншими кредиторами (нині борги нараховують понад 500 млн грн.)

Крім того, спільно з державним концерном "Укроборонпром" схвалено рішення про передання обладнання для виготовлення продукції спецпризначення на баланс оборонним підприємствам.

"КПМГ Україна" у жовтні 2020 року стало переможцем проведеного ФДМ конкурсу з відбору радника з приватизації ПКМЗ, в якому брали участь іще дві компанії. Аукціонна комісія з приватизації "ПКМЗ" за пропозицією радника спрямувала уряду пропозицію встановити стартову ціну 1 млрд 398,017 млн грн.

Наразі завод у декількох цехах, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної, сільськогосподарської галузей. Завод також здає приміщення в оренду.

У 2020 році ПКМЗ збільшив виручку на 3,6% - до 84,21 млн грн, проте наростив чистий збиток на 2,8% - до 22,45 млн грн. Станом на 1 липня 2020 року на заводі працювали 315 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА