11:59 10.09.2021

Стратегічні підприємства мають залишатися в Україні - Зеленський про "Мотор-Січ"

2 хв читати
Стратегічні підприємства мають залишатися в Україні - Зеленський про "Мотор-Січ"

Україна вітає іноземний бізнес та інвестиції, але стратегічні підприємства мають залишатися під контролем держави, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Я знаю, що китайський бізнес заходить в Україну, я хотів би, щоб будь-який бізнес заходив більше в Україну, більше інвестував, це правда. Що стосується стратегічних підприємств України, які були за останні десять років, якщо деякі з них з точки зору акцій були передані деяким китайським партнерам, то ми зупинили це рішенням Ради національної безпеки і оборони. Тобто стратегічні підприємства мають бути в Україні. Бізнес бізнесом, а безпека безпекою. Це що стосується підприємства "Мотор- Січ" тощо. У нас є такі випадки", - сказав Зеленський на форумі Ялтинської європейської стратегії у форматі YES Brainstorming 2021 у Києві в п'ятницю.

Водночас президент зазначив, що з Китаєм в України найбільший товарообіг і зауважив, що хотів би, щоб товарообіг між Україною та Китаєм був іще більший.

"Я хотів би, щоб український бізнес більше експортував до Китаю, тому що це великий ринок. Чому ні?" – зазначив Зеленський.

За словами президента, розмова про відносини України з Китаєм, це "про стратегічні відносини, про стратегічних економічних партнерів".

YES Brainstorming - захід нового формату Ялтинської європейської стратегії (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Тема зустрічі – "Після COVID = Перед катастрофою? Кроки до виживання".

Щорічні зустрічі Ялтинської європейської стратегії, громадської організації, яка сприяла б процесу приєднання України до ЄС, проводяться з ініціативи Віктора Пінчука з 2004 року. Зустрічі YES стали відкритим майданчиком для обговорення нових ідей і поглядів щодо шляхів розвитку Європи, України та всього світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА