15:28 07.10.2021

Київрада збільшила статутний капітал КП "Київтеплоенерго" на 2 млрд грн для стабільного проходження опалювального сезону

2 хв читати
Київрада збільшила статутний капітал КП "Київтеплоенерго" на 2 млрд грн для стабільного проходження опалювального сезону

Київська міська рада ухвалила рішення щодо збільшення розміру статутного капіталу КП "Київтеплоенерго" на 2 млрд грн для забезпечення стабільного проходження опалювального сезону в столиці та недопущення зростання тарифів на тепло і гарячу воду.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації в четвер, за рішення в сесійній залі проголосували 98 депутатів.

У КМДА зазначили, що Київ повністю технічно готовий до старту опалювального сезону, але стрімке зростання вартості природного газу викликало низку критичних проблем у питанні теплопостачання.

У повідомленні нагадується, що 30 вересня Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Палата місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад підписали відповідний меморандум для врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання і постачання гарячої води. Документ передбачає комплекс заходів щодо подолання кризи у сфері теплопостачання.

У КП "Київтеплоенерго", відповідно до встановленої законодавством процедури, розрахували економічно обґрунтовані тарифи вартості теплової енергії та тарифи на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, з урахуванням актуальних витрат і вартості природного газу. Оскільки "Київтеплоенерго" досі працює за тарифами, встановленими ще в 2019 році. У КМДА зазначили, що за цей період зросла вартість природного газу, підвищився тариф на послуги з розподілу природного газу, підвищилася ціна електроенергії, зросла вартість виробництва теплової енергії на ТЕЦ.

"Рішення про збільшення статутного капіталу теплопостачальної компанії "Київтеплоенерго" - це один з антикризових кроків в інтересах споживачів. Ми зможемо забезпечити старт опалювального сезону і не допустити зростання тарифів на тепло для населення", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА