10:58 18.10.2021

S&P підвищив кредитний рейтинг "Метінвесту" до рівня "B+"

2 хв читати
S&P підвищив кредитний рейтинг "Метінвесту" до рівня "B+"

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підвищило довгостроковий кредитний рейтинг "Метінвесту" з рівня "B" до рівня "B+", що на один щабель вище за суверенний рейтинг України, прогноз - "стабільний".

Відповідно до прес-релізу компанії у п'ятницю, агентство також підвищило рейтинг незабезпечених облігацій групи з рівня "B" до "B+".

При цьому пояснюється, що у звіті рейтингового агентства зазначено: підвищення рейтингу зумовлене позитивним ефектом від операційних покращень, а також значним скороченням боргових зобов'язань групи.

"Рейтинг "Метінвесту" на один щабель вищий за суверенний рейтинг України, що зумовлено спроможністю групи генерувати експортну виручку у твердій валюті та незначним борговим навантаженням у найближчі роки", - констатується в прес-релізі.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков висловив задоволення такою позитивною оцінкою діяльності компанії.

"Ми пишаємося тим, що отримали підвищення кредитного рейтингу групи. Ця незалежна оцінка від міжнародного рейтингового агентства підтверджує наші результати щодо поліпшення операційної діяльності, зниження боргу, реалізації програми капітальних інвестицій, а також посилення вертикальної інтеграції", - сказав топ-менеджер, якого цитує прес-служба.

Як повідомлялося, "Метінвест" продовжує покращувати якість свого боргового портфеля, скориставшись сильними фінансовими показниками та стійкою ситуацією з ліквідністю. При цьому в квітні 2021 року міжнародне рейтингове агентство Fitch змінило свій прогноз за кредитним рейтингом "Метінвесту" з "негативного" на "стабільний", підтвердивши рейтинг на рівні "BВ-". У свою чергу тоді S&P і Moody's залишили кредитний рейтинг групи незмінним на рівні "B" і "B2" відповідно до прогнозу "стабільний".

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє кожною ланкою у виробничому ланцюгу створення вартості - від видобутку залізорудної сировини до виробництва готової металопродукції. До структури групи входять видобувні та металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням усіх ключових світових ринків.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) і "Смарт-холдинг" (23,75%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА