10:17 21.10.2021

Мінсоцполітики України пропонує зробити добровільною участь громадян у сплаті внесків до накопичувальної системи зі 100-відсотковим бонусом від держави

2 хв читати
Мінсоцполітики України пропонує зробити добровільною участь громадян у сплаті внесків до накопичувальної системи зі 100-відсотковим бонусом від держави

Міністерство соціальної політики України пропонує не зобов'язувати громадян платити внески на загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення за свій рахунок, але заохочувати їх це робити через стовідсотковий бонус від держави в рамках 1% від заробітної плати на старті роботи системи.

Згідно з повідомленням прес-служби міністерства, при впровадженні накопичувальної пенсійної системи пропонується встановити, що обов'язкові внески на індивідуальні рахунки людей розміром 1% платить роботодавець (за рахунок зниження ЄСВ).

Також добровільні внески на власні індивідуальні рахунки розміром 1% платять усі застраховані особи з власної заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) на умовах автозапису з правом відмови.

Крім того, на індивідуальні рахунки людей, які не відмовилися від добровільної сплати накопичувальних внесків із власної зарплати, держава перераховуватиме додаткові стимулювальні внески розміром 1%.

"Отже, всі застраховані особи автоматично стають учасниками другого рівня пенсійної системи й отримують від 1% до 3% від своєї заробітної плати на власні пенсійні рахунки, відповідно до свого вибору", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що людина матиме право в будь-який час відмовитися від сплати добровільного накопичувального внеску з зарплати, а додаткові стимулювальні внески від держави на індивідуальний рахунок такої людини в цьому випадку припиняються. Після відмови за нею залишається право поновити сплату добровільних внесків у будь-який час за власним бажанням з одночасним поновленням сплати стимулювального внеску від держави.

Крім того, для підвищення охоплення осіб, які працюють, системою пенсійних накопичень пропонується кожні два роки проводити повторний автозапис учасників, які раніше відмовилися від сплати внесків за власний рахунок. Право відмовитися за ними зберігається.

"Людина на кожен свій внесок за рахунок співфінансування від держави фактично одразу отримає 100-відсоткову дохідність додатково до дохідності від інвестування. Отже, не відбуватиметься примусу громадян до сплати накопичувальних внесків за власний рахунок. Натомість будуть ефективні стимули до добровільної участі людей у сплаті внесків до системи та гнучкі умови розвитку системи в подальшому", - вважають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА