15:26 23.11.2021

Байден оголосив про рішення задіяти стратегічний нафтовий резерв США для зниження цін та забезпечення постачання нафти у світі

2 хв читати
Байден оголосив про рішення задіяти стратегічний нафтовий резерв США для зниження цін та забезпечення постачання нафти у світі

Президент США Джо Байден розпорядився, щоб міністерство енергетики задіяло 50 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового запасу з метою знизити ціни для американців та забезпечити постачання нафти у світі, повідомляє Білий дім.

"Сьогодні президент оголошує, що міністерство з питань енергії забезпечить доступ до 50 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового запасу, щоб знизити ціни для американців та вирішити проблему невідповідності між попитом на виході з пандемії та пропозицією", - йдеться у заяві Білого дому.

"Президент готовий вжити додаткових заходів у разі потреби і готовий застосувати всі свої повноваження в координації з рештою світу з метою підтримувати адекватні поставки у той час, як ми виходимо з пандемії", - йдеться в документі.

У прес-релізі висловлено занепокоєння у зв’язку з дедалі вагомішими свідченнями того, що зниження цін на нафту не приводить до зниження цін на пальне для споживачів.

Водночас у Білому домі нагадали про відданість американської адміністрації досягненню цілей у сфері екологічно чистої енергетики, зниженню до нуля шкідливих викидів в атмосферу до 2050 року та позбавленню США залежності від іноземних джерел викопного палива.

Раніше агентство Bloomberg зазначало, що підготовлюване використання США та іншими країнами своїх нафтових запасів є "безпрецедентним зусиллям великих країн-споживачів знизити ціни на нафту після того, як країни ОПЕК+ не почули закликів США суттєво наростити видобуток".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА