17:28 03.12.2021

Курортні готелі в українських Карпатах очікують повного завантаження на новорічний період

2 хв читати
Курортні готелі в українських Карпатах очікують повного завантаження на новорічний період

Українські готелі в Карпатах очікують повного завантаження на новорічний період, станом на середину листопада заброньовано до 50% номерів, повідомили готельні оператори.

"Новорічний період не можна брати за основу у прогнозуванні динаміки бронювань. Новий рік – це традиційний час подорожей. У Новий рік зайняті всі курорти України (Буковель, Драгобрат, Трускавець тощо). Новорічні свята люди планують заздалегідь, тому вже складно знайти вільні номери", – розповів "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор компанії Ribas Hotels Group Андрій Маренчук.

За його словами, глибина бронювання відповідає показникам минулого року, проте кількість гарантованих бронювань скоротилася.

"З'явився запит від гостей на безоплатне скасування бронювань. Це пов'язано з ковідними обмеженнями, політичною ситуацією та неможливістю планування", - зазначив він.

Як повідомив готельний оператор Reikartz Hotel Group, клієнти поступово повертаються до довгострокового планування відпочинку: станом на середину листопада завантаження курортних готелів на новорічно-різдвяний період становить понад 50%. Термін бронювання становить середньому п'ять днів і більше.

"В українських Карпатах бронюють на п'ять і більше днів. Часто таку поїздку гості розглядають як повноцінну зимову відпустку. Готелі для відпочинку поблизу великих міст більш насичені бронюваннями на три-чотири доби", – повідомила керівник курортного відділу Reikartz Hotels & Resorts Христина Кагуй.

Тоді як готелі на заході України показують високі показники завантаження, для готелів Причорномор'я настає складний період, вважає президент Асоціації готелів та курортів України (UHRA) Ірина Седлецька.

"Ми входимо в низький сезон, і для готелів Причорномор'я настає складний період: ми прогнозуємо в середньому 25-30% завантаження на наступні три місяці, і лише за рахунок ділового туриста. У цей час готелі західної України поступово відновлюються за рахунок новорічних свят та сезону зимового відпочинку", - розповіла вона агентству.

Як повідомили готельні оператори, ціни на проживання в готелях дещо зростуть, зважаючи на підвищення тарифів на комунальні послуги. За даними Reikartz Hotel Group, зростання цін на новорічний період у середньому становило 10%.

Як повідомлялося, власників готелів на гірськолижних курортах України штрафуватимуть за відсутність у туристів документів, що підтверджують COVID-статус (сертифікат про вакцинацію, негативні ПЛР-тести або довідку про одужання).

Раніше в листопаді UHRA повідомила про 100% вакцинацію співробітників більшості категоризованих готелів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА