14:42 14.01.2022

Інформаційні системи Нацбанку України працюють у штатному режимі

1 хв читати
Інформаційні системи Нацбанку України працюють у штатному режимі

Усі інформаційні системи Національного банку України працювали та продовжують працювати у штатному режимі, зокрема система електронних платежів, якою користуються банки, офіційний сайт та внутрішня комп'ютерна мережа, повідомляється на сайті центробанку у п'ятницю.

Як зазначається, останніми днями на інформаційні мережі НБУ здійснювалися спроби зовнішніх хакерських атак невідомими особами з різних країн світу. Зокрема, у ніч із 13 на 14 січня під час глобальної атаки на урядові вебресурси зафіксовано спроби атакувати й офіційний сайт центробанку, які вдалося нейтралізувати.

"Захист Національного банку та банківської інфраструктури від шахрайських дій у кіберпросторі організований належним чином: із застосуванням новітніх технологій кіберзахисту, ефективним використанням комплексів та систем захисту, а також механізмів обміну інформацією про кібератаки та кіберінциденти між Центром кіберзахисту Національного банку, іншими державними установами тощо", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на хакерську атаку, що відбулася на низці урядових сайтів, НБУ закликає банки та інших учасників фінансового сектора посилити заходи безпеки для протидії можливим кібератакам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА