17:18 25.02.2022

Нацбанк України відкликав ліцензії та вирішив ліквідувати "дочки" російських Сбербанку та ВЕБ

1 хв читати
Нацбанк України відкликав ліцензії та вирішив ліквідувати "дочки" російських Сбербанку та ВЕБ

Національний банк України (НБУ) відкликав банківську ліцензію та ліквідував банки, що перебувають під контролем Російської Федерації: АТ "Міжнародний резервний банк" (раніше АТ "Сбербанк") та "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (ПАТ "Промінвестбанк"), який на 99,77% належить ПАТ "Сбербанк Росії" та Державній корпорації розвитку "ВЕБ.РФ", повідомляється на сайті регулятора.

"Коли наша армія самовіддано і хоробро захищає кожен клаптик рідної землі від російської агресії, ми в центральному банку не можемо дозволити, щоб "дочки" державних банків країни-загарбника продовжували працювати в Україні та оперувати грошима українців", - зазначає голова Національного банку України Кирило Шевченко, слова якого наведено у повідомленні.

НБУ зазначає, що Російська Федерація, визнана державою-агресором, є акціонером та власником 50,000000004427% статутного капіталу ПАТ "Сбербанк Росії" (Sberbank of Russia) і 100% статутного капіталу Державної корпорації розвитку "ВЕБ.РФ". Отже, їхні дочірні банки перебувають під опосередкованим контролем Росії та її керівництва.

Рішення ухвалено правлінням Національного банку одноголосно 25 лютого 2022 року на підставі постанови НБУ від 24 лютого 2022 р. №19 "Про особливості припинення діяльності банків в умовах воєнного стану".

Як повідомлялося, у 2017 році рішенням Ради національної безпеки і оборони на АТ "Міжнародний резервний банк" та ПАТ "Промінвестбанк" було накладено санкції для запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов'язаних із банком осіб структур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА