17:06 09.04.2022

"Епіцентр Агро" розпочав посівну кампанію

2 хв читати
"Епіцентр Агро" розпочав посівну кампанію

Холдинг "Епіцентр Агро", що входить до групи компаній "Епіцентр К", запустив посівну кампанію в безпечних регіонах України, забезпечений насінням на 98%, повідомила пресслужба компанії.

"Найбільшою проблемою для всіх аграріїв України сьогодні є активні воєнні дії, які не дають змоги зайти з технікою в поля. Щодо інших питань проведення посівної, таких як пошуки дизельного палива, насіння, добрив, ЗЗР, техніки, людей, а також фінансування – їх аграріям вдається не без складношів, проте все ж поступово вирішувати", – цитується в повідомленні керівник центрального офісу департаменту з аграрних питань холдингу "Епіцентр Арго" Світлана Нікітюк.

За інформацією холдингу, для відновлення запасу насіння компанія провела переговори щодо зміни постачальників, перебудувала логістику і переглянула структури посівів, додавши до кукурудзи і соняшнику гречку, ячмінь, пшеницю.

Крім того, для забезпечення експорту компанія переорієнтувалася на перевалку продукції через Польщу, Румунію, Молдову, Угорщину та Словаччину.

"Зараз це не повноцінна альтернатива морським портам, оскільки можуть забезпечити добову перевалку лише до 20 тис. тонн, тоді як порти могли приймати 200-250 тис. тонн на добу. Однак з часом зможемо збільшити можливості вивезення за умови безпеки на залізниці", - додала Нікітюк.

Експерт нагадала, що Україна займає 10% світового експорту пшениці, 15% – кукурудзи, щонайменше 50% – соняшникової олії.

"Експорт теж повинен працювати, адже він дає бізнесу ресурси до існування - можливість продовжувати платити податки і забезпечуючи робочі місця. А крім цього - отримувати валюту для проведення повноцінної посівної де це можливо, щоб уникнути продовольчої кризи не тільки в Україні, а й у всьому світі", – наголосила вона.

ТОВ "Епіцентр К" створено в 2003 році, відкрило перший гіпермаркет в Києві в грудні того ж року. Має в Україні мережу однойменних торгових центрів. Також розвиває аграрний напрямок бізнесу з 2016 року. Обробляє понад 160 тис. га у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Черкаській та Київській областях. До складу групи входять 20 тваринницьких ферм і 15 елеваторних комплексів загальним обсягом одночасного зберігання 1,5 млн тонн.

За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Епіцентр К" є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА