14:24 30.05.2022

Найбільш затребуваними у травні були фахівці у сфері продажу, найменш – у страхуванні, освіті, автомобільному бізнесі – кадровий портал grc.ua

2 хв читати
Найбільш затребуваними у травні були фахівці у сфері продажу, найменш – у страхуванні, освіті, автомобільному бізнесі – кадровий портал grc.ua

Найбільш затребуваними у травні 2022 року були фахівці у сфері продажів - вакансії для цих фахівців становлять 19,6% усіх актуальних цього місяця, повідомляють аналітики кадрового порталу grc.ua в огляді ринку травневої праці в Україні.

При цьому наголошується, що частка їх зменшилася порівняно з довоєнним періодом. Наприклад, у січні кожна четверта вакансія (25,1%) серед усіх, опублікованих на сайті grc.ua, була для фахівців із продажу, тоді як у лютому їх було 24,2%.

Другими за запитом у травні - фахівці ІТ-сфери, інтернет і телеком. Частка вакансій для них становить 15,6% усіх актуальних і вона поступово збільшується протягом останніх місяців.

Найбільшу пропозицію роботи опубліковано також для фахівців без досвіду роботи та студентів (10% від усіх актуальних), у транспорті та логістиці (8,1%), для робітничого персоналу (6,4%), у сфері маркетингу, реклами та PR (5,6%). Затребувані також медики й фармацевти (частка вакансій для них становить 5,1% усіх опублікованих пропозицій роботи у травні), спеціалісти будівельної галузі (4,7%), працівники у виробництві та сільського господарства (4,2%), спеціалісти бухгалтерського й управлінського обліку (3,7%).

За даними кадрового порталу, список затребуваних фахівців майже не змінився протягом трьох місяців війни. Винятком є фахівці будівельної галузі, оскільки Україна вже відновлює пошкоджену інфраструктуру, дороги, будинки. У зв'язку з цим кількість вакансій для будівельників, інженерів, архітекторів зросла.

Список найбільш затребуваних фахівців майже не змінився залежно від регіону. Проте є певні відмінності. Наприклад, у Києві, який сьогодні є беззаперечним лідером за кількістю вакансій і рівнем середньої зарплати, до десятка найбільш затребуваних фахівців не ввійшли медики та фармацевти, будівельники та робітничий персонал. З іншого боку, в Києві трохи більше вакансій, порівнюючи з загальноукраїнською статистикою, для працівників медіа, адміністративного персоналу та представників найвищого менеджменту.

Складніше знайти роботу страховикам, юристам, педагогам, спеціалістам сфер автомобільного бізнесу, безпеки, закупівлям, працівникам сфери HoReCa і спортивних клубів, фітнесу та салонів краси. Для них у травні менше вакансій.

"Говорити про повноцінне відновлення ринку праці зарано. Кількість вакансій набагато нижча порівняно з довоєнним рівнем. Компанії, оптимізуючи витрати, скорочують бонуси та зменшують розмір заробітної плати. Більшість (39,8%) компаній узагалі не в змозі спрогнозувати можливість відновлення до довоєнного рівня або не впевнені, що зможуть відновитися взагалі", - наголошується у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА