18:18 07.06.2022

Сєвєродонецький "Азот" надав притулок 800 мирних жителів

2 хв читати
Сєвєродонецький "Азот" надав притулок 800 мирних жителів

Прихисток в укриттях Сєвєродонецького об'єднання "Азот" знайшли близько 800 мирних жителів, зокрема близько 200 із 3 тис. працівників заводу та близько 600 жителів міста, йдеться у заяві від імені бізнесмена Дмитра Фірташа, Group DF якого належить підприємство.

"200 працівників заводу залишаються на підприємстві для забезпечення охорони та режиму консервації хімічного заводу", – зазначається у повідомленні, поширеному у вівторок радником Фірташа Ленні Дж. Девісом.

У ньому також підтверджується інформація, що в суботу, 4 червня, порт "Ніка-Тера", що входить до Group DF, розташований на півдні Миколаєва в Дніпро-Бузькому лимані Чорного моря, потрапив під масований обстріл російських військ.

"Порт, який має спеціалізовані вантажні зони: зерновий комплекс, комплекс добрив і комплекс із перевалювання інших вантажів, постраждав від найпотужніших на сьогодні атак, а окремі портові споруди стали повністю непридатними для використання", - наголошується в заяві.

Як заявив Фірташ, очевидно, що росіяни прагнуть узяти під контроль чорноморські порти або знищити їх.

"Блокуючи експорт українського зерна, вони можуть і будуть використовувати голод мільйонів людей здебільшого Північної Африки, як іще одну зброю в цій цинічній війні", – вважає він.

За словами бізнесмена, Group DF працює з іншими українськими агровиробниками для пошуку альтернативних експортних маршрутів, але малоймовірно, що поточні обсяги експорту морем можна легко та швидко перенести на сушу.

"Ця війна абсолютно безглузда і не може бути жодним чином виправдана, вона завдає лише страждань і нещасть усім сторонам. Не може бути жодних виправдань цієї гуманітарної трагедії", – наводяться у заяві слова Фірташа.

У документі знову зазначається, що Фірташ, який очікує у Відні з 2014 року остаточного вирішення справи про його екстрадицію до США, "просить лише про можливість допомогти Україні, а від США та ЄС – допомогти йому надати Україні допомогу, щоб подолати це жорстоке, безглузде і нелюдське вторгнення Росії – без прохання якось вплинути на поточну прокурорську справу у США".

Group DF консолідує активи бізнесмена Дмитра Фірташа у газорозподільній, хімічній, титановій і портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа.

До азотного субхолдингу Ostchem, крім "Сєвєродонецького "Азоту", входять також "Рівнеазот" і черкаський "Азот". У його складі був також концерн "Стирол" (Горлівка), окупований під час російської агресії 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

Італія готова підтримати санкції проти російського ЗПГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА