17:14 22.08.2023

ВР пропонують розширити на об'єкти промисловості та енергетики спрощення зміни цільового призначення землі

2 хв читати
ВР пропонують розширити на об'єкти промисловості та енергетики спрощення зміни цільового призначення землі

Розширити на об'єкти промисловості та енергетики дію спрощеної процедури зміни цільового призначення земельних ділянок на період воєнного стану та протягом п'яти років після його припинення пропонують деякі народні депутати.

Відповідний законопроєкт №9627 про внесення змін до деяких законодавчих актів для залучення інвестицій із метою швидкого відновлення України зареєстровано у Верховній Раді 21 серпня.

Як зазначив на своїй сторінці у фейсбуці у вівторок один з авторів законопроєкту заступник голови парламентського комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передбачена документом процедура скорочує час, який витрачається на зміну цільового призначення землі, до 1,5 місяця (з нинішніх одного-трьох років).

Підставою стане висновок уповноваженого органу містобудування та архітектури місцевої ради про можливість розміщення на земельній ділянці запланованого об'єкта - без обов'язкової вимоги щодо розроблення містобудівної документації та документації із землеустрою.

Процедура стосується земель за межами населених пунктів, на які немає містобудівної документації. При цьому документ, який стане підставою для зміни цільового призначення землі, водночас даватиме змогу розпочати проєктування об'єкта будівництва.

"Цим ми ліквідовуємо для корупціонерів можливість гальмувати чи зупиняти створення нового промислового підприємства", - вважає його ініціатор.

Кисилевський нагадав, що з червня 2022 року спрощена процедура зміни цільового призначення землі вже діє для релокованих підприємств, мультимодальних терміналів, портів на Дунаї, житла для ВПО, інженерно-комунікаційних мереж, об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури.

Він додав, що ця ініціатива - один з елементів Плану розвитку переробної промисловості в Україні. У цьому самому пакеті - ініціативи щодо страхування воєнних ризиків, компенсації промислових інвестицій через податки, розвитку індустріальних парків, локалізації в публічних закупівлях.

Співавторами законопроєкту виступили 14 народних депутатів із різних фракцій і груп парламенту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА