10:57 06.10.2023

Обсяг продажів Rozetka у 2023 р. перевищить довоєнні показники - Чечоткін

2 хв читати
Обсяг продажів Rozetka у 2023 р. перевищить довоєнні показники - Чечоткін

Український онлайн-ритейлер Rozetka повідомив, що обсяг його продажів у 2023 році перевищить показники довоєнного 2021 року у валюті.

"Якщо подивитися, що відбулося з Rozetka за час після повномасштабного вторгнення, перед вторгненням у нас було 270 магазинів, працювало близько 8 тис. осіб. Сьогодні в нас 402 магазини, працюють 5625 осіб, і обсяг бізнесу у валюті за цей рік, згідно з попередніми розрахунками, перевищить обсяг 2021 року", - заявив співзасновник Rozetka Владислав Чечоткін на зустрічі представників влади та бізнесу, організованій медіахолдингом NV "Діалоги про стійкість".

Він уточнив, що за час повномасштабного вторгнення Rozetka втратила 26 магазинів.

Співзасновник Rozetka нагадав, що в перший місяць після повномасштабного вторгнення ритейлер пережив глибоку кризу.

"На 23 березня наш товарообіг був 22 або 23 млн грн при тому, що в січні він сягав 4 млрд грн. За останній тиждень березня ситуація покращилася за рахунок часткового відновлення операцій. Було вже 35 млн грн. За останній тиждень березня ми зробили стільки, скільки до цього - за три тижні. Але все одно це 1% від товарообігу, який був раніше. Зрозуміло, що бізнес в'їхав у стіну на повній швидкості", - сказав Чечоткін.

За його словами, 1 березня компанія повідомила своїм співробітникам, що їм нічим виплачувати заробітну плату. Її склади були заблоковані внаслідок бойових дій.

"У той період на 450 млн грн ми роздали товарів, частково за них нам потім повернули гроші. Сумлінні військові волонтери, коли з'явилося фінансування їхньої діяльності, повернули частину коштів за ці товари", - сказав Чечоткін.

Відновлення розпочалося у квітні з відновленням руху автотранспорту. Ще більше позиції компанії зміцнилися після того, як наприкінці квітня почала працювати "Нова пошта", розповів Чечоткін.

Раніше повідомлялося, що Rozetka у п'ятницю відкрила три нові точки видачі товарів у Києві, Білгород-Дністровському (Одеської обл.) і Каневі (Черкаської обл.), збільшивши їх кількість до 402 точок у 118 містах України. Кількість власних точок Rozetka зросла до 290, франчайзингових - до 112. Загалом за час повномасштабної війни компанія відкрила 156 точок видачі замовлень. За словами Чечоткіна, до кінця року планується збільшити кількість точок видачі замовлень Rozetka до 500.

Онлайн-магазин електроніки та побутової техніки Rozetka заснували у 2005 році в Києві Владислав та Ірина Чечоткіни, пізніше співвласником компанії став фонд під управлінням Horizon Capital. Компанія на сьогодні трансформувалася в мультикатегорійний онлайн-маркетплейс, але також розвиває мережу власних магазинів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА