12:35 12.10.2023

Україна розраховує ще на $2,3 млрд від США до кінця року - прем'єр

1 хв читати
Україна розраховує ще на $2,3 млрд від США до кінця року - прем'єр

Україна, яка з початку цього року отримала від США $10,9 млрд фінансування державного бюджету у вигляді грантів, розраховує до кінця цього року на збільшення цієї суми до $13,2 млрд, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Працюємо над тим, щоб так було і наступного року", - сказав він на відкритті Київського міжнародного економічного форуму в четвер.

Він нагадав, що дефіцит бюджету цього року все ще залишається на рівні 20% ВВП, проте вдалося його профінансувати без емісії за рахунок зовнішнього фінансування. Якщо торік було отримано $32 млрд грантів і пільгових кредитів, то цьогоріч очікується $42 млрд, уточнив Шмигаль.

Міністр фінансів України Сергій Марченко напередодні повідомив про отримання чергового траншу грантової допомоги США в розмірі $1,15 млрд через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку за Проєктом PEACE in Ukraine.

Статтю з продовженням цього фінансування було виключено з проміжного бюджету США на жовтень-грудень 2023 року через кризу в Конгресі.

Уряд України оцінює потребу в зовнішньому фінансуванні на наступний рік у $42,9 млрд. Передбачається, що ЄС може виділити $18 млрд, а США - $12-14 млрд, тоді як решту суми нададуть МВФ, Світовий банк та інші двосторонні партнери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА