14:56 17.10.2023

Мінвідновлення має намір збільшити пропускну спроможність ПП "Рені" в 7,5 раза

2 хв читати
Мінвідновлення має намір збільшити пропускну спроможність ПП "Рені" в 7,5 раза

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури (Мінвідновлення) працює над проєктом збільшення пропускної спроможності ПП "Рені" з нинішніх 40 до 300 вантажних транспортних засобів (ТЗ) на добу, розповів заступник міністра Сергій Деркач в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже готові розпочати проєктування пункту пропуску "Рені". Проте є питання щодо дороги, і ми будемо з ним звертатися до Євросоюзу. Наразі шлях, який веде до Рені, має по одній смузі в кожному напрямку. Цього недостатньо. Там потрібно збудувати як мінімум ще одну смугу, а то й дві, й тоді в нас буде гарний пункт пропуску", - сказав Деркач.

За його словами, є домовленість із молдовською стороною щодо розвитку ПП "Рені-Джурджулешти-Галац".

"Хочемо побудувати спільний пункт пропуску на території України – "Рені". Маємо перемовини з Румунією про те, що в Галаці буде одразу їхній пункт пропуску, а молдовська частина буде виключно транзитною. Це значно пришвидшить час проходження вантажів", - уточнив заступник міністра.

Також, за його словами, розглядається питання, щоб ПП був виключно для комерційного транспорту і через нього перетинали кордон виключно вантажні транспортні засоби, а також, можливо, автобуси. Приватний транспорт планується перенаправити на інші найближчі пункти пропуску, щоб розвантажити "Рені" й дати можливість проїжджати тільки вантажному транспорту.

"Зараз там (через ПП "Рені") проходить до 40 транспортних засобів – це ні про що. І це в напрямку портів! Як я вже казав, у нас на Ягодин в окремі дні їде до 680 транспортних засобів. Наша мета збільшити пропускну спроможність щонайменше до 300 вантажівок на добу", - пояснив Деркач.

Він також наголосив, що на зустрічі в Молдові 12 жовтня представники Євросоюзу підтвердили, що проєкт для них є пріоритетним, і вони мають намір сприяти його розвитку, щоб прискорити шлях до портів.

За його словами, наразі загальна цифра інвестицій усіх проєктів по Молдові - близько 8 млрд грн (це будівництво доріг, нових ПП, розбудова наявних пунктів пропуску, супутньої інфраструктури). Щодо ПП "Рені" - це близько 5,9 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА