14:58 09.11.2023

Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у відновлення електрифікації на ділянці Чоп-Мукачево

2 хв читати
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у відновлення електрифікації на ділянці Чоп-Мукачево

Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у відновлення електрофікації на українській ділянці Чоп - Мукачево, повідомив власник оператора Радім Янчура в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо "Укрзалізниця" підтримає нас і сприятиме реалізації проєкту, ми готові інвестувати в електрифікацію сполученням Чоп - Мукачево. Точну суму інвестицій я зараз назвати не можу - очікуємо узгодження "Укрзалізниці". Це буде наш подарунок Україні, як і наші гуманітарні поїзди на початку повномасштабного вторгнення (Росії в Україну - ІФ-У)", - сказав він.

Янчура також повідомив, що RegioJet хотів би продовжити нічний поїзд до Мукачева.

"Віримо, що незабаром війна закінчиться і відновиться туризм. Чехи люблять гори, ми б хотіли продовжити нічний потяг до Мукачева, щоб чеські та словацькі туристи прокидалися на місці призначення і йшли в прекрасні Карпати", - сказав Янчура.

При цьому він додав, що Закарпаття - один із найбідніших туристичних регіонів і туризм сприятиме розвитку гірських і передгірних районів України.

Крім того, Янчура повідомив, що інвестиції RegioJet у придбання залізничних потягів сполученням Прага - Перемишль становили EUR15 млн. Кошти було залучено за рахунок кредитного фінансування. Спочатку цей напрямок був збитковим, проте нещодавно вийшов на прибуток, оскільки в поїздах практично немає вільних місць.

Раніше повідомлялося про плани RegioJet у листопаді запустити з України рейс Чоп - Прага.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА