20:32 15.11.2023

Кількість фур, що проїжджають через ПП на українсько-польському кордоні, зменшилася на 20-25% від початку блокади - Васьков

2 хв читати
Кількість фур, що проїжджають через ПП на українсько-польському кордоні, зменшилася на 20-25% від початку блокади - Васьков

Від початку блокади трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні 6 листопада кількість вантажного транспорту, що виїжджає з України, знизилася на 20-25%, повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков на щорічних загальних зборах Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

"У цифрах скажу, що з моменту цих протестів десь на 20-25% сумарно знизилася кількість вантажного транспорту, який виїжджає. І зараз така критична ситуація на Раві-Руській і Ягодині, на інших пунктах пропуску, зокрема на Краківці. Там за допомогою місцевої влади, не центральної, а місцевої, воно працює", - сказав Васьков.

За його словами, на кордоні 15 листопада відбувається черговий етап переговорів щодо питання блокади та умов її скасування за участю глави Генерального директорату з питань мобільності та транспорту Євросоюзу DG Move Магди Копчинської та заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача.

"Безумовно, наше завдання, щоб воно (питання блокади - ІФ-У) було вирішено до середини грудня, тому що кожен день простою - це негативні наслідки для наших підприємців, для нашої економіки", - заявив Васьков.

Основна вимога організаторів блокади на українсько-польському кордоні - повернутися до видачі дозволів на вантажоперевезення в Європейському Союзі для українських перевізників і заборонити реєстрацію на території Польщі транспортних компаній з українським капіталом, а також скасувати вже видані ліцензії транспортним компаніям на території Польщі, розповів Васьков.

"Усі вимоги не до нас. Ми, безумовно, не можемо їх узгодити і саме тому запросили керівника DG Move Магду Копчинську", - сказав заступник міністра.

Відповідаючи на запитання про можливу блокаду пунктів пропуску з боку Словаччини та Угорщини, де перевізники також незадоволені ситуацією, він сказав, що "потенційно чув, що вже наші перевізники планують приєднатися до страйку на території України. Проти їхніх перевізників".

Раніше повідомлялося, що черги на в'їзд перед заблокованими пунктами пропуску на українсько-польському кордоні з польського боку сягають 40 км.

За озвученою раніше Міністерством інформацією, на українсько-польському кордоні було заблоковано 20 тис. транспортних засобів.

Як відомо, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада. Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні - "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА